Dobry den, chtela bych vas poprosit o nazor/radu. Mame v byte instalovany plynovy kotel Cerastar zwn 24-6 ke 23 a posledni dobou se stava, ze teplota rychle vyletne na 99 stupnu, v kotli to zacne strasne bouchat a teplota jde prudce dolu. Nevysledovala jsem jednu pricinu, nekdy se to stane pri myti nadobi, nekdy, kdyz zapnu topeni/zvysim teplotu a nekdy "bez priciny", ale patrne pri ohrevu vody. Nedeje se to vzdy, napr. pri kazdem zapnuti topeni, ale zacina se to stupnovat. Ty rany jsou obrovske, takove dlouhe rachoceni, vubec nemam dobry pocit ani z toho rychleho stoupani a klesani teploty. Nevedeli byste, cim by to mohlo byt zapricineno? Revize kotle je pravidelna, byla nekdy v dubnu, nedavno tu byli kontrolovat i odvod spalin. Diky moc.
Každý rok mi provádí servis pravidelnou kontrolu před novou topnou sezonou. Je to povinnost a ohleduplnost i vůči všem sousedům, kteří by případnou havárii odnesli s vámi. Divím se, že nemáte strach a ptáte se tady, místo toho, aby jste rychle zavolala servis. Navíc, když nebudete mít protokol, že byl kotel zkontrolován, případně opraven, nedostanete od pojišťovny ani korunu, pokud dojde k havárii.
Dobry den, vsem dekuji za odpovedi. Servis mam urcite v planu, jen jsem se chtela zeptat, jestli s tim nema nekdo zkusenost, cim by to mohlo byt. Chybove hlaseni se neobjevuje zadne. Nekdy kotel bezi uplne bez problemu, i kdyz se pousti tepla voda nebo je v provozu topeni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.