Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodní baterie - záslepka

Od: rotorod® odpovědí: 11 změna:

dobrý den

mám takový zajímavý problém, koupil jsem si vodovodní baterii do umyvadla, přívod vody je jen zimná, ale baterie je klasická na teplou i zimnou. Po zapojení jsem zjistil, že je problém *smich* nemám namontovaný zeposda baterie druhou hadici (pr druhou vodu) a tudy mi teče voda :-D

no nic, moje chyba, baterii nechci vracet, protože jsem nenašel od stejné značky baterii pro jednu vodu. Tudíž mám dotaz, existuje nějaká záslepka, kterou namontuji místo té druhé hadičky zeposda baterie?

snad jsem to vysvětlil dostatečně k pochopení

děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dejte ze spodu obe hadicky a do leve, teple namontujte zatku 3/8. topenilevne.cz/...

hodnocení

2x

Našroubovat obě hadičky do jedné vodu, do druhé záslepku.

111®
hodnocení

2x

a nebo si dej dolu T kus a obě hadice našroubuj na studenou a bude ti jedno jak to pustíš a nic ti nepoteče

doplněno 28.11.20 18:24:

je to možný že takovou prkotinu potřebuješ poradit?

hodnocení

1x

Dokoupil bych tlakový ohřívač a dopojil .

Další varianta uzátkovat hadičku

hodnocení

aha takže zaslepka až na hadičku. to je asi fakt, že ze samotnou záslepkou, bych se nedostal dovnitř do baterie,že

hodnocení

0x
Studenu pustite do oboch hadiciek. Zaslepku M8/M10 tazko zozeniete (snad mosadzny sroub :)). A ak date zatku az na hadicku, vyrobite tam slepe rameno so zahnivajucou vodou.

hodnocení

0x

Kupte záslepku M8 nebo M10, s metrickým závitem a těsněním např. tady: , utahuje se imbusem č.5. V případě hadičky si vytváříte zdroj zahnívající vody a stále natlakované hadice , což je zdroj možné havárie.

stále natlakované hadice , což je zdroj možné havárie.

stejně jako ta druhá, pod tlakem budou obě.

hodnocení

ta záslepka je jedno jestli je M8 nebo M10? to tam pasují obě nebo proč je možnost "nebo"?

děkuji

Jedna alebo druhá. Obe samozrejme nie. Závit zhodný so.závitom na hadičke. M10 je asi bežnejší rozmer. M8 sa používa predovšetkým na kuchynských batériách s vyťahovacou sprškou - nedostatok miesta. Ale neplatí to na 100 %.
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]