Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit bezberiérovou sprchu?

Od: karele odpovědí: 8 změna:

Dobý den,
plánujeme nově sprchový kout a s ohledem na věk chci, aby byl bezbarierový.
Mám dotaz na sprchovou vaničku.
- Jaký je ideální spád vaničky?
- Jak řešíte obklad spádované vaničky?

Děkuji.

Karel E.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ideální opravdu bezbariérový sprchový kout je bez vaničky.

hodnocení

2x

Zabudujte do podlahy sprchovou vanicku z liteho mramoru. Ta je jiz spadovana. Da se dat do roviny s dlazbou v koupelne, tim je vstup bezbarierovy. Da se bez problemu cistit a udrzovat, coz o sparach na dlazbe ve sprchovem koutu rict nemuzu.

re4zon
Staci kdyz spary na podlaze nedela prase a udela je dokonale v rovine s dlazbou, pak se v nich temer nic neusazuje.

petrrajhard
hodnocení

Dobrý den, řešil jsem nedávno, nakone jsem objevil spádované profily. Takže jsem obložil klasicky vaničku a zbytek vyřešil lištami. Nevím, jak to máte v plánu - skleněná stěna, kout.. mrkněte sám, myslím, že to je nejjednoušší řešení, nemusíte řešit dořezávání obkladů atd. profinox.cz/...

hodnocení

0x

U bezbarierových sprch je jedenen problém, že voda stříká až do koupelny. Za sprchy, z sprchujícího se, odráží se od země a před závěsem je mokro na zabití. Posuvné dveře se bez opory na zemi neobejdou.

doplněno 29.11.20 08:32:

To, co jsem napsala, to vychází ze zkušností z několika nemocnic a lázní. Psala jsem to jako zkušenost, jako varování.

Zdravím, pokud je u bezbarierového koutu závěs, nesmí být žádná mezera mezi ním a podlahou. Vyzkoušeno na chalupě, voda se mimo sprchový kout nedostane.

berger*

Závěs? Už si ani nepamatuji,kde jsem ho naposledy viděl. Doma mám koupelny udělané tak,že vůbec nevadí stříkající voda. Podlahy vyspádované do žlabu,obklady všude,zrcadla zapuštěná do obkladu. Jediný ústupek - žádné skříňky pod umyvadlem. Takže nemám problém tam oknem pustít psy a hlava nehlava je osprchovat. Jediné,co potom utřu,jsou dveře. A ani to není nutné,jsou skleněné...

dusger*

Pokud někdo staví dlážděnou sprchu bez vaničky, tak si tam přece neosadí kolejíčku pro dveře, ale vybere si některé na straně zavěšené dvířka, i ty mají těsnění u podlahy a rozhodně za ně nic nestříká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]