Nejste přihlášen/a.
Chci zateplit štítovou stěnu z důvodu rekonstrukce podkroví.Stěna je cihlová 15cm silná, ze sousední strany je klasická půda.A zde je problém , musím izolaci dát z naší stany .Původně jsem myslel že jen nalepím polystyren (jak silný?),ale mám srach zda to nebude problém - studená cihla + nalepený polystyren = rosný bod. Poradí mě někdo řešení?
Resil jsem neco podobneho, se sousedem mame spolecnou stitovou stenu. Do urovne podlahy podkrovi je stitova stena 30cm od urovne sem tam 15cm. Dozdil jsem Qporem a kdyz jsem zacal uvazovat zda mam jeste pridat izolaci.
Bylo me doporuceno, ze izolaci (vatu) ano, ale musim zachovat mezeru mezi stenou a izolaci a udelat vetrani s tim, ze odvetraní bude vyvedeno ven s prostoru tj. na pudu. , tak jsem to vzdal a pockam az si soused vybuduje podkrovi
Ale Staníku, nic se neděje, jsou to Vaše foto, ale já se domnívám, že váha, cena, pracnost, izolant vše zatím pro předstěnu z SDK a vata.
to asi ano, ale zalezi jaka tl.. Ja mohl dat pouze 75mm, coz je asi 140,-/m2 lepidlo, ukazka je z mistnosti kde bude koupelna, tak jsem radeji dal Qpor. Qpor sedi na zbytku 30citky¨. Qpor je na tom trochu hure nez Ytong a je nepresny, ale vede cena. S Ytongem je lepsi prace a je lehci.
Osobne porad uvazuji o predstene (mimo tuto mistnost), ale moc se me nelibi, ze bych musel vytahnout odvetrani tzv. ven. a zde by mela byt i parozabrana.
Stando, dost často se právě setkávám s požadavkem, zateplit ale ubrat málo cm. Ale to nejde, tedy jde, ale za jakou cenu.
souhlasim, v mem pripade jsem byl omezeny viz foto (uzka koupelna) v dalsim prostoru tj. chodba uz neni problem pridat.
Milane jak by jste resis pred stenu viz. foto, bohuzel lepsi ted nemam.
tam kde je prechod Qpor a stara zed je na podlaze prechod, ta ma podlaha a beton. schodiste.
Pokud bych pouzil predstenu musel bych vrtat do schodu a udelat dilataci z duvodu ruzne podlahy. Nebo me napadlo dat na stenu late (hranolky) a SDK. Mezi hranolky vatu, ktera nebude v kontaktu se stitovou zdi. Musi takova skladba byt odvetravana z meziprostoru zed (30cm) - vata? Nebude problem pri kontaktu hranol zed?
Dik
Stando vy mě někam tlačíte...
vy to máte ok, ale já bych to udělal ze SDK a izolaci 16-20cm
nedotýkalo by se to sousedovi stěny
ale máte to OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.