Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zateplit štítovou stěnu

Od: sadman* odpovědí: 17 změna:

Chci zateplit štítovou stěnu z důvodu rekonstrukce podkroví.Stěna je cihlová 15cm silná, ze sousední strany je klasická půda.A zde je problém , musím izolaci dát z naší stany .Původně jsem myslel že jen nalepím polystyren (jak silný?),ale mám srach zda to nebude problém - studená cihla + nalepený polystyren = rosný bod. Poradí mě někdo řešení?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

bez fotek a dalších podrobností navrhuji

Sádrokartonovou předstěnu a dostatečnou tloušťkou izolace, nejlépe vaty.

Samozřejmě postup podle správné technologie.

podrobnosti :ICQ 55180641, skype. milancukrar

jabraka*
hodnocení

0x

Asi bych šel cestou vnitřní přizdívky ytongem,pokud nejde použít vnější kontaktní izolace polystyrenem.

JABRAKA

Jardo, ytong, jakou tloušťku mu navrhneš a ta váha, a mizerná izolace...

ale má tazatel na výběr to je hlavní naše poslání.

standam*
hodnocení

0x

Resil jsem neco podobneho, se sousedem mame spolecnou stitovou stenu. Do urovne podlahy podkrovi je stitova stena 30cm od urovne sem tam 15cm. Dozdil jsem Qporem a kdyz jsem zacal uvazovat zda mam jeste pridat izolaci.

Bylo me doporuceno, ze izolaci (vatu) ano, ale musim zachovat mezeru mezi stenou a izolaci a udelat vetrani s tim, ze odvetraní bude vyvedeno ven s prostoru tj. na pudu. , tak jsem to vzdal a pockam az si soused vybuduje podkrovi:)

standam*
hodnocení

0x

Milane - dovolil jsem si sem vlozit foto z vaseho arch. jako ukazku predezdivky z Qporu.

standam*
hodnocení

0x

Milane - dovolil jsem si sem vlozit foto z vaseho arch. jako ukazku predezdivky z Qporu.

cukrar.rajce.idne/...

Ale Staníku, nic se neděje, jsou to Vaše foto, ale já se domnívám, že váha, cena, pracnost, izolant vše zatím pro předstěnu z SDK a vata.

standam*

to asi ano, ale zalezi jaka tl.. Ja mohl dat pouze 75mm, coz je asi 140,-/m2 lepidlo, ukazka je z mistnosti kde bude koupelna, tak jsem radeji dal Qpor. Qpor sedi na zbytku 30citky¨. Qpor je na tom trochu hure nez Ytong a je nepresny, ale vede cena. S Ytongem je lepsi prace a je lehci.

Osobne porad uvazuji o predstene (mimo tuto mistnost), ale moc se me nelibi, ze bych musel vytahnout odvetrani tzv. ven. a zde by mela byt i parozabrana.

Stando, dost často se právě setkávám s požadavkem, zateplit ale ubrat málo cm. Ale to nejde, tedy jde, ale za jakou cenu.

standam*

souhlasim, v mem pripade jsem byl omezeny viz foto (uzka koupelna) v dalsim prostoru tj. chodba uz neni problem pridat.

Jak zateplit štítovou stěnu

Stando , pěkný, ale to není zateplení, ale přepažení prostoru.

standam*

prepazeni?... je to prizdene k sousedove stitove 15cm zdi.

nekomentuji

standam*

*palec*

doplněno 04.02.10 19:42:

ted nechapu, ale verim:)

standam*

Milane jak by jste resis pred stenu viz. foto, bohuzel lepsi ted nemam.

tam kde je prechod Qpor a stara zed je na podlaze prechod, ta ma podlaha a beton. schodiste.

Pokud bych pouzil predstenu musel bych vrtat do schodu a udelat dilataci z duvodu ruzne podlahy. Nebo me napadlo dat na stenu late (hranolky) a SDK. Mezi hranolky vatu, ktera nebude v kontaktu se stitovou zdi. Musi takova skladba byt odvetravana z meziprostoru zed (30cm) - vata? Nebude problem pri kontaktu hranol zed?

Dik

Jak zateplit štítovou stěnu #2

Stando vy mě někam tlačíte...

vy to máte ok, ale já bych to udělal ze SDK a izolaci 16-20cm

nedotýkalo by se to sousedovi stěny

ale máte to OK.

standam*

netlacim, ten vyklenek bych zazdil tak i tak, ale budu resit vyrovnani stare steny a timto bych zateplil a vyrovnal, ta stara zed je silene kriva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]