Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nechali jsme si v kuchyni nainstalovat šuplíky s automatickým dovíráním, nevím jak se to odborně jmenuje, prostě se má šuplík sám zatáhnout do zavřené polohy. Problém je v tom, že ony šuplíky nedovírají, ráno je všechny zastrčím na doraz a během denního používání začnou postupně nedovirat. Po malinkých kouscích, vždy o kousek méně dovřou a tak v poledne už nedovírají až o jeden centimetr, každý samozřejmě jinak, takže je to hned nápadné. Zkoušel jsem najít fígl, jak ty šuplíky donutit k zatahování na doraz, ale nic nepomáhá. Nemá vliv zatížení šuplete, každé je jinak zatížené a zlobí všechny. Reklamoval jsem, namontovali nové pojezdy a situace je stejná. Pojezdy mají značku MB (Modern box). Je to slabina této značky nebo to dělají i pojezdy od jiných výrobců? Jaké máte zkušenosti?
A napadlo někoho položit na vrchní desku toho nábytku vodováhu? Nevyjíždějí "samospádem"? Možná by stačilo nepatrně podložit přední stranu toho příslušného nábytku.
Vše je samozřejmě v rovině, vše pravoúhlé a kolmé, tam problém není. A šuplata nevyjíždějí samospádem, oni se mají při zavření dotáhnout do konce, na doraz a to nedělají. Naprosto nenápadně, po velmi malých kouscích se nedotahují na doraz. A po dopoledním vaření to vypadá jako na připojeném obrázku, každé šuple jinak nedotažené.
Ano, při otevírání musím překonat počáteční odpor a při zavírání je ke konci cítit dotah, dovírá samo. A přitom dotahu právě začnou vznikat ty nenápadné rozdíly v dovření. Když ty pojezdy na reklamaci měnili, tak jsme je deset minut zkoušeli otevírat zavírat a zdálo se v pohodě. Ale při běžném používání to dopadá po několka hodinách jako na obrázku v otázce. Už jsem zkoušel různé rychlosti a důraz při zavírání, ale ta mechanika si to konečné zavření udělá podle sebe. Ještě si zkusím nastudovat detaily montáže a překontroluju, jestli je to podle předpisu.
Abych řekl pravdu, s tímhle jsem se ještě nesetkal. Zkontroloval bych přesnost montáže. Pokud byly pojezdy před reklamací blbě namontovaný a po výměně je namontovali do původních děr, situace zůstala i po reklamaci stejná.
Ovšem radit takhle na dálku se moc nedá, to by se muselo vidět. Být to někde v Krkonoších, tak bych snad někdy večer mohl mít trochu času se na to podívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.