Nejste přihlášen/a.
Mám staré formicky po babičce chtěl bych to vyčistit vypadá to na hliník viz foto
Dejte je do velkého kastrolu s vodou,nasypte jedlou sodu,klidně třeba 5 deka a zahřejte až k varu.Potom sporák vypněte a nechte několik hodin stát. Potom vypláchněte čistou vodou a vytřete do sucha. JISKRA
Žádná chemie, ani domácké kuchyňské chemikálie, zničilo by se pocínování, jak radí i předchozí rádce Magdon.
Jak to dělaly babičky? Umyly formičky v horké vodě, nechaly okapat po usušení utěrkou použily nebo uložily do příštího roku do krabice.
Od roku 1955, kdy se kuchyních objevil saponátorý přípravek Jar, se formičky, jakož i forma na bábovku a další podobné formy prostě umyly v horké vodě s jarem, nechaly okapat a použily nebo uklidily.
Zdravím. Našla jsem několik "babských"rad. jakcistit.cz/... Vyzkoušené je ale nemám. (Dejte nám pak, prosím, vědět, jak se vám to osvědčilo). Ida
Zdravím, moje babička formičky nikdy nemyla, ještě teplé vytřela suchým hadříkem do čista, její formičky používám ještě dneska, pořád jsou jak nové
Můžete opravdu namočit do té sody, ale zamyslete se, jestli to je nutné. Já bych formičky jednoduše umyla v Jaru a vysušila. Nejde mi o to, aby se leskly jako "psí kulky", ale aby byly čisté. A některé z těch Vašich bych brala hned, máte tam hezké kousky. A paradoxně se mi líbí ty, co jsou nejvíc "černé". Ale všimla jsem si, že na některých jsou rezavé skvrny, tak ty vyhoďte, bude se na ně lepit těsto, i když je umejete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.