Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost pračky a šíře futer 60cm

Od: keebleek® odpovědí: 29 změna:

Moje známá si koupila novou pračku. Řekla prodávajícímu že má do koupelny dveře 60ky. On jí řekl, že to půjde ji dostat dovnitř. No, nepovedlo se. Futra všide 60cm. Pračka o 1 cm širší všemi rozměry. Proč výrobci nekonstruují pračky o velikosti, která by prošla futrama do koupelen o šíři 60cm?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Opravdu je pračka na všechny strany o centimetr větší než 60 cm? To se mi nechce vůbec věřit. Vyšší je, může být i hlubší, klidně 63 cm, ale na šířku má skoro jistě o několik milimetrů méně, než 60 cm. Pokud nejsou blbě zazděný futra, tak pračka projde. Zkoušeli jste sundat vrchní desku?

Nakonec, jakou pračku jsi si koupila? Značka a typ?

U této pračky sundat vrchní deska nejde, ale mě dveřma prošla, má hloubku 55 cm!

Neznám tuhle pračku, tak netuším, jak to je s vrchní deskou.

Tak jsem si dal práci a našel, jak to je s rozměry. Výrobce udává 55 cm, ale bez tl. dveří. Celková hloubka je pak 63 cm, což je chyba výrobce, že udává jen 55 cm. Průchozí šířka je 63 cm , druhý rozměr je 60 cm, takže i tam je problém u kovových zárubní. U obložkových problém není, ty mají šířku 606 mm.

hodnocení

1x

Tuto přesně mám, jen náplň bude menší, rozměry stejné. Má šířku cca 598 mm, moje zárubně mají 607 mm šířky a to jsou dřevěné obložkové, takže mě se do koupelny vešla. Tak asi něco je u vaší známé špatně! *smich*

mak*
hodnocení

1x

To byste se musel zeptat těch výrobců. Zřejmě je to proto, že oni to do koupelny stěhovat nebudou :). Jmenovitá šíře spotřebiče 60cm je podle mě nějakých 57-58cm skutečný roměr. Měl jsem stejný problém se sušičkou Beco, 60-ky dveře a šířka 598mm, do koupelny prošla v pohodě, ale do komory ne s odřenýma ušima, ale futrama. Ta sušička má hloubku přes 60cm, ale pračky bývají poměrně mělké, nešla by tam otočená o 90° (bokem dopředu)?

Většinou je bok 60cm (ta nejmenší strana), ale design a různá nesmyslná vyboulení nebo trčící dvířka +2cm a je problém.

mak*

U té naší sušičky je nejmenší rozměr šířka, takže v podstatě dva haldké plechy 598mm od sebe. No a Ukrajinec ty druhý futra při zazdívání trochu prohnul (2-3mm, to ve stavařině není chyba) a už tam šla ztěží. nechápu to, proč nemůžou nechat zálohu nějaké 2cm ať je to v pohodě.

Futra se nedělají na nějaké zálohy, ale na přesnost. Jsou to dveře proboha.

Třeba u rozvaděčů na pojistky se dává do vnitřní hrany přepážka, aby se při zazdívání nevyboulil dovnitř. Pak se po vytvrdnutí vytahuje a je přesný.

Tuším, že i futra se musí zapřít třeba trámem, aby se nezbortili dovnitř, když se kolem dokola zafoukávají montážní pěnou.

Je to chyba montáže ;)

dusger*
hodnocení

0x

Proč si nekoupila pračku, která projde futrama šíře 60 cm. To si nemohla vzít svůj metr a změřit si co kupuje?

dusger*

A zkusila opravdu všechny možnosti? Co třeba sundat pár krytů, a pak zkusit jestli projde.

hodnocení

0x

Ale výrobci kostruují i úzké pračky - stačí pohledat ,, slim pračka´´

alza.cz/...

Ale mezi námi - do koupelny šedesátky dveře? To jako fakt?*smich*

kepler*

To běžný rozměr v panelácích.

krtek6

taky mám do koupelny 60ky dveře...dokonce aj na wc...bohužel mi tam nejdou větší...naštěstí mám pračku v kuchyni..mít ji v té pidi koupelně tak nevím jak se tam motám

60ky do koupelny? Ty jsem viděl jen do kumbálu na košťata, ale do koupelny? *hledam*wow

Přesně - proto jsem se tomu divil, máme dva byty v panelácích, dveře do koupelen jsou 70cm. Je ale pravda, že tam už nejsou ty umakartový hrůzy, co bývaly jako jádro.

hodnocení

Hoši. Ta dobrá žena si chtěla koupit pračku na 8 kg prádla. Věděla, že futra jsou 60cm a taky to prodávajícímu řekla. Byt koupila od realitky, po totální rekonstrukci, ve standartním paneláku, kde každá běžná koupelna má vchod o šířce 60 cm.Jako fakt.I kdyby se z pračky sundaly přední skleněný dvířka a v zádu krycí vypouklý plech(což fungovalo u jinýho mího kámoše), ta věc prostě neprojde skrzevá ovládacího kolečka programátoru. Čelem to bez poškrábání (nebo možného šprajcnutí mezi futrama) nešlo. Kdo by si rozebíral nějak víc něco nového a v záruce? Kluci co ji dovezli s tím protláčením taky nechtěli mít nic společného. A jedná se o výrobek Samsung WW 80J5446SW/ZE za 8.888,-Kč.

V návodu píší hloubka 55 cm. Možná že knoflíky jsou přes, nevím.

krtek6

nečeká, že každej prodejce v elektru bude mít v hlavě na mm přesně rozměry každýho výrobku, že ne?...jak už tu zaznělo..měla si vzít metr...

Ono s tím výrobci tak nějak počítají. Ještě jsem neviděl pračku nebo sušičku, co by neměla jeden rozměr lehce pod 60 cm. Právě proto, aby se dalo projít normálními dveřmi. Ovšem pokud jsou futra blbě zazděný a stačí o málo, tak nastává problém.

Mám stejnou a ovládací kolečko je 1,5 cm za obrysem dveří. a pokud má pračka 55 cm, tak musí projít!

hodnocení

Nějak by mě ani nenapadlo, že by si nějaká žena musela nosit do specializovaného obchodu zavedené firmy svůj metr, na nějaké to přeměřování jejich zboží. Prostě selhal mladý namyšlený bambula, co tam dělá prodavače.

Dohodlo se s vedoucím prodejny, že si tu pračku zase odvezou a paní vrátí peníze nebo si vybere nějakou jinou. Paní jsem doporučil, aby netrvala na těch 8 kg prádla a že by ta další pračka by měla mít hloubku maximálně 55cm. Pak už projde standartizovaným otvorem v 60 cm futrech. Jinak, ty futra byly asi nejlépe zazděné ze všech, co jsem měl tu čest v životě vidět a přeměřovat. Od shora až dolů přesných 60cm. Děkuji za zájem nějak odpovědět.

Říkám, neznám tuhle pračku, ale v návodu píší hloubka 55 cm. Tak nevím kde je chyba.

hodnocení

Jenyku, návod jsem nečetl. Věc byla řešena tzv. průzkumem bojem. Přeměřila se kysna všemi směry a rozteče futer. Z toho se prostě vycházelo. I když by se sundaly všechny sundatelný díly(dvířka drží dva šrouby a ten zadní plech asi osm), pořád by to viselo na tom ovládacím kolečku a vystouplích prolisech na bocích. Kdyby se ta rukojeť dala stáhnout, pak by to šlo. Dokonce jsem chtěl být ftipný a řekl jsem majitelce nového bytu, aby si příště koupila byt s šířkou dveří do koupelny 80 cm. Že by tam potom projela i kriplsesle. Má mě ráda, ale takhle se na mě zle podívala.

Jak jsem uvedl nahoře, skutečná hloubka této pračky je 63 cm, takže udávaná hloubka 55 cm výrobcem je zavádějící a uvádějící spotřebitele v omyl. V případě kovových zárubní o š. 600 mm je taky problém. Pračka se ani ve druhém rozměru neprotahne. To není chyba prodavače ani zákazníka. Vina je už na zastoupení firmy Samsung, jakým způsobem rozměry deklarují !

downloadcenter.samsung.co/...

zde rozměry str.57

Na popis nikdy nespoléhám, při podobných akcích nosím vždy v kapse metr.

hm*
hodnocení

0x

A nedá se to ovládací kolečko prostě sundat? Máme úplně jinou pračku a kolečko má nahoře, ale když se za něj silněji zatáhne, tak se normálně sundá (možná je trošku jako zaklapávací, to teď nevím, ale stáhnout jde).

Dolu pôjde. Len aby išlo aj nazad!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]