Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit vikýř na střechu

Od: sirt odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

lámu si hlavu jak napojit vikýř na střechu.

Aktuálně je střešní taška ukončena těsně (cca 2 cm) u vikýře a ten má dostatečný přesah, takže voda při dešti, zde nezatéká, ale ovšem sníh by zde již mohl nafoukat. Uvažuji jak to vyřešit. Klempíři nemají čas a zima se blíží.

Našel jsem samozřejmně lemovací plechy, které bych byl schopný vložit pod krytinu, ale problém jak je ukončit aby voda nestékala dále do střechy? A dávat plech z horní strany se mi zdá jako nesmysl.

Existuje nějaké řešení? Viděl jsem takové pásky, které jsou s bitumenem, ale cena je docela šílená - i když ne tak hrozná, ale radši bych to vyřešil nějak elegantněji než páskou.

Jak napojit vikýř na střechu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já to mám takto.

Jak napojit vikýř na střechu #2

mak*
hodnocení

0x

Jedině oplechováním. Pokud tam vysloveně nezatéká, tak to zimu přežije a klempíře si už teď zajistěte na jaro. Když to nějak neodborně zaplácáte např. asfaltem, tak to jednak asi nebude fungovat a jednak to můžed ělat problémy pak při tom oplechovávání.

hodnocení

0x

Keejikkl správně, sirt špatně . Nejlepší by bylo tu hrůzu zlikvidovat a osadit např. střešní okno Velux. Copak nevidíte, že to je příšerné? Okno příliš velké , anebo vikýř příliš malý?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]