Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je něco trvale lepivého na mušky?

Od: misa503® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Zakoupil jsem si žluté destičky na mušky, ale jsou lepivé jen z jedné strany. Tak mě napadlo, zda neexistuje něco trvale lepivého, což bych tím potřel i tu druhou stranu destiček, aby se zlepšilo chytání těch mušek. Muselo by to být něco, co bude trvale průhledné, aby byla vidět ta žlutá barva.

A co mucholapku nastříhat na obdélníčky a nalepit na tu destičku. Muchalapka také časem přestane lepit, ale lepí dost dlouho. Jde ale o to, že mucholapku mám asi metr od kytek na lustru a tam se žádná muška nechytla, asi to není dost žluté pro ty mušky. Mucholapka je dost silná, tak nevím zda by po nalepení na tu destičku byla dostatečně vidět zkrz mucholapku ta žlutá.

Myslel jsem také dále, přilepit na destičku širokou izolepu-lepící částí nahoru. Myslíte, že by to mohlo být funkční na ty mušky? Jde mi o to, zda ta lepící část na izolepě by na vzduchu za krátký čas nevyschla a přestala tak lepit. Říká se, že ty mušky přitahuje žlutá barva, proto jsou asi ty destičky žluté. Ta průhledná izolepa by splňovala i tu žlutou, která by přes tu izolepu byla vidět.

Děkuji za případné nápady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mucholapky a jiné pásy na chytání hmyzu musí obsahovat nějakou látku (vůni) která ten hmyz naláká a ten se pak přilepí.

Že by si hmyz sednul na obyčejnou izolepu, nevím. Možná tam nějaká muška zabloudí, ale jako lapač to fungovat nebude.

Kromě toho se na to bude lepit prach, který je ve vzduchu. Ten postupně snižuje lepivost a tím lepící pás přestává účinkovat.

Určitě jsem v papírnictví viděl i žlutou izolepu. Tu můžeš zkusit namotat "naruby" ve spirále na nějakou trubku. Tím vytvoříš jednoduchý lapač, ale jestli bude fungovat podle tvých požadavkuů, to musíš zjistit a vyzkoušet sám.

hodnocení

díky za info

Lepové pásy a desky žádné feromony neobsahují (vyjma desek na moly), hmyz láká barva.

Na feromony se láká kůrovec a obaleč jablečný :)

liska5

Ty lepivé pásy a destičky nijak nevoní. Nic chemického k ničení či lákání neobsahují. Pásy kolem kmenu počítají s migrací mravenců a jiného hmyzu, v případě smutnic jde o žlutou barvu destiček. Smutnice se většinou nalepí na všechno, co je u kraje květináče, či nízko nad substrátem. Taky existují i modré lepové destičky.

mak*
hodnocení

2x

Zkusil bych pryskyřici CHS EPOXY 1200, samozřejmě bez tvrdidla. Pokud jde o ty žluté lepové destičky, tak tam tím lákadlem pro mušky je ta žlutá barva, takže by to mělo fungovat.

hodnocení

to je zajímavé, zkusím, díky

hodnocení

1x
Prilepte dve doštičky k sebe. Potom ešte existuje lepivá pasta na kmene ovocných stromov proti lezúcemu hmyzu. To tiež trvalo kepí. Predáva sa v tube alebo v spreji.

hodnocení

1x
Když si koupíte balení lepových šipek a je jich tam 5 ks, tak tři z nich lepí oboustranně a dvě jednostranně. Takže za 59 Kč nemusíte nic vymýšlet a kupte si další balení. :)Lapač hmyzu pro zapíchnutí do substrátu - 11,80 Kč/ksMnožstevní slevyPři koupi 1 balení59,-/baleníPři koupi 2 balení44,01/baleníPři koupi 3-4 balení39,-/baleníPři koupi 5 a více balení29,-/baleníUšetříte 0 KčCena s DPH za balení59 KčSkladem > 50 ksMůžete mít ihned na 4 prodejnáchProdejny a termíny doručení Koupit Koupit zrychleně Porovnat Hlídat cenu Přidat do seznamuDoporuč a získej 3 AlzákyZáruka 24 měsíců Kód: OSV665 Prod. číslo: 8594021250633
Je něco trvale lepivého na mušky?

hodnocení

0x

Nevím co jste koupil, ale prodávají balení pěti destiček, které se před použitím musí od sebe odlepit. Máte tedy dvě destičky lepící z jedné strany a tři lepící z obou stran. Lepší hotové než něco vymýšlet.

liska5
hodnocení

0x

Nelepivé v balení jsou jen ty krajní destičky, aby se s tím mohlo manipulovat. Rozdělte je od sebe. Ty vevnitř jsou lepivé z obou stran. Izolepa za chvilku ztratí lepivost a naopak med zůstane lepivý, ale jen tak, že se z něj smutnice dostanou. Mucholapkou se nepatlejte!

Ještě můžete proti smutnicím nasypat na povrch zeminy v květináčích vrstvičku jemného písku. To nemají rády. Dobrý je ten z akvaristiky.

hodnocení

0x

Jestli máte na mysli smutnice, tak na ty žádná lepítka nefungují. Je několik způsobů likvidace. Já jsem zeminu postříkala sprjem na psa proti blechám a je klid. Dokonce jsem to nastříkala o do pytle se zeminou, kterou jsem měla ve sklepě. Mrchy, pošly všechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]