Nejste přihlášen/a.
Jak na šicím stroji zcelit roztrženou rovnou látku (prostěradlo), aby to vypadalo vzhledně. Ma př. záplatou atp. Jaký steh a patku použít.
Děkuji za radu
Amatér
Moje babička to dělala třemi způsoby:
1. Když je látka jen řídká, ale není v ní díra jako taková, tak prostě jen prošít normálním stehem sem tam, jeden šev vedle druhého.
2. Když už je tam díra a není co prošít, pak totéž, ale podložit to záplatou.
3. Když je díra velká, tak poškozené vystřihnout a všít nový kus (stejně jako když se vyváří blatník u auta, jen místo sváření šijete).
To už jsem hodně dlouho ani neviděla ani neslyšela, zalátané prostěradlo. Oplatí se to vůbec? Froté, žakárové, mako, ty ceny jsou velice přijatelné, 250-500kč. Nežehlí se, snadno se udržují.
Třeba tady
Aháááá, teď vám už rozumím. Jen si myslím, že šetřit se má na něčem a něco za šetření vůbec nestojí. Bude to tím, že já si raději odřeknu něco jného, ale v zalátaných lajnuchách spát nebudu. Je to otázkou priorit.
Samozřejmě, že se to vyplatí (může vyplatit). Píšete 250-500 Kč, takže střed je skoro 400 Kč. Kolik hodin musí být zaměstnanec v práci, aby si vydělal 400 Kč ČISTÉHO? A pak ještě ztráta času tím nákupem. Proti tomu může být oprava prakticky zadarmo se ztrátou času několika minut. A ještě se ušetří planeta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.