Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplovat SDK podhled?

Od: petrkuba odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,mám nachystaný rastr na SDK podhled. Mám tenhle prostor cca 10 cm zateplit? Nad stropem je neobyvatelná půda s betonovou podlahou. Pokud budu zateplovat, je potřeba dát paropropustnou fólií? Když projíždím internet, tak někde jí dávají, někde ne. Děkuji.
Zateplovat SDK podhled?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

je potřeba dát paropropustnou fólií...určitě tuti ne, ale parotěsnou ano. Jen upozorním, že je vhodnější a lepší dát izolaci na půdu. Vámi uváděných 10 cm je málo, když je nahoře půda. To je, jako když jedete v zimě na hory a k letní bundě si přidáte triko. Bude Vám pak již teplo?

hodnocení

1x
Dejte tam parotesnou folii, dobre slepte spoje, dobre nalepit i ke zdi. Vatu bych tam dal. Kdo vi, kdy budete zateplovat pudu...

hodnocení

0x

Pokud dáte izolaci zevnitř, začne vám promrzat strop. Hrozí, že vám nad ní začne bujet plíseň kvůli kondenzaci vody. Nejlepší je opravdu položit izolaci na půdě v tloušťce aspoň 30 cm. Pokud chcete mít půdu pochozí, vytvořte vyvýšenou konstrukci s roštem, pod kteru vatu naskládáte. Mám to takto udělané. Napište mi SZ, pošlu fotky, pokud byste měl zájem. ☺

hodnocení

0x

Pokud je krov zateplený, tak jen zateplit symbolicky s parotěsnou zábranou. Pokud je na půdě v zimě mráz, zateplete alespoň 10cm zase s parotěsnou zábranou. Jen si ji pak nepropíchejte vestavěnými svítidly. To je bohužel nevhodné pro různá vestavěná svítidla. Musí se dát přisazená, aby se folie nepoškodila.Přičemž propíchnutí ve třech bodech při zakotvení se dá tolerovat, pokud budete využívat prostor pro bydlení a nebudete pěstovat ve velkém rybičky a jinou terarijní havěť. Běžná vlhkost prostor do 60%.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud byh někam dával zateplení,tak na podlahu půdy.Další výdaje bych ušetřil.Beton na půdě bych natřel barvou,tím by nebyla pod izolací potřeba parotěska.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]