Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná kuchyňská deska buk nebo hevea?

Od: lubos* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

rozhodl jsem, se že kuchňskou desku vyměním za poctivou :) dřevěnou.

teď k otáze tloušce desky, stávají lámino 28mm dřevé desky jsem viděl spíše ve 40mm to 28mm nestačí když to zvádlo lamino?

Materiál spárovka buk nebo spárovka hevea?

Díky moc Luboš

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tloušťka desky je spíš estetická záležitost.
Aby masivní dřevěná deska vydržela, hlavně kolem dřezu, je potřeba vše udělat více než kvalitně. Tedy povrchová úprava a montáž dřezu. Pak to vydrží déle než klasická deska.
Osobně nemám moc rád tropický dřeva, nepřišel jsem jim na chuť. A buk je dobrej tak na prkýnka na maso a jako rozpěrky do kamen.
Já bych použil jasan, případně dub. Navíc běžně dělají spárovky z nekonečného vlysu, což vypadá dost příšerně. Nechat si udělat pěknou nenapojovanou jasanovou spárovku sice leze trochu do peněz, ale nemá to sebemenší chybu. Pak použít nějaký olejovosk a krása nesmírná.

hodnocení

1x

"Poctivá" dřevěná deska vám odejde dřív než lamino, protože je víc náchylná na vlhko a že ho je kolem dřezu a baterie docela hodně... Menší tloušťky vypadají lépe s kratší linkou, ty tlustší se lépe vyjímají na delších linkách

lubos*
hodnocení

Děkuji za odpověd,

co je na buku špatného? Mám vybranou firmu co dělá bukové spárovky z celých latěk.

Díky Luboš

Co je na buku špatnýho? No všechno.
Dělá se z něho, neb to je tvrdý dřevo za málo peněz. Proti dubu klidně i za polovinu.
Ale strašně špatně se z něho dělá. Pořád pracuje, uřízneš a hned za pilou se ohne. Tak se na hoblovačce srovná a za půl hodiny se ohne na druhou stranu. Navíc vypadá plastově. Mdlá kresba dřeva, žádný póry, tedy úplně hladké dřevo.
asd1

A ještě rád hnije = do kuchyně vyloženě nevhodný dřevo...

lar
hodnocení

0x
Na spárovka Hevea buk je tvrdší než buk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]