Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rozhodl jsem, se že kuchňskou desku vyměním za poctivou
dřevěnou.
teď k otáze tloušce desky, stávají lámino 28mm dřevé desky jsem viděl spíše ve 40mm to 28mm nestačí když to zvádlo lamino?
Materiál spárovka buk nebo spárovka hevea?
Díky moc Luboš
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
2x
Aby masivní dřevěná deska vydržela, hlavně kolem dřezu, je potřeba vše udělat více než kvalitně. Tedy povrchová úprava a montáž dřezu. Pak to vydrží déle než klasická deska.
Osobně nemám moc rád tropický dřeva, nepřišel jsem jim na chuť. A buk je dobrej tak na prkýnka na maso a jako rozpěrky do kamen.
Já bych použil jasan, případně dub. Navíc běžně dělají spárovky z nekonečného vlysu, což vypadá dost příšerně. Nechat si udělat pěknou nenapojovanou jasanovou spárovku sice leze trochu do peněz, ale nemá to sebemenší chybu. Pak použít nějaký olejovosk a krása nesmírná.
lubos*
Děkuji za odpověd,
co je na buku špatného? Mám vybranou firmu co dělá bukové spárovky z celých latěk.
Díky Luboš
Co je na buku špatnýho? No všechno.
Dělá se z něho, neb to je tvrdý dřevo za málo peněz. Proti dubu klidně i za polovinu.
Ale strašně špatně se z něho dělá. Pořád pracuje, uřízneš a hned za pilou se ohne. Tak se na hoblovačce srovná a za půl hodiny se ohne na druhou stranu. Navíc vypadá plastově. Mdlá kresba dřeva, žádný póry, tedy úplně hladké dřevo.
Dělá se z něho, neb to je tvrdý dřevo za málo peněz. Proti dubu klidně i za polovinu.
Ale strašně špatně se z něho dělá. Pořád pracuje, uřízneš a hned za pilou se ohne. Tak se na hoblovačce srovná a za půl hodiny se ohne na druhou stranu. Navíc vypadá plastově. Mdlá kresba dřeva, žádný póry, tedy úplně hladké dřevo.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]
čekejte prosím, probíhá přenos dat...