Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probliknutí žárovky

Od: piacek odpovědí: 11 změna:

Když chci rozsvítit, žárovky jen na zlomek sekundy probliknou a zhasnou. Mohl by mi někdo poradit, čím je to způsobeno a jak to vyřešit? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud jsou to LEDky, tak se loučí a "umírají"/ končí jejich životnost. Musíte je vyměnit za nové. Zdravím!

doplněno 23.11.20 21:39:

placek - no, nám vydržela LEDka v ledničce jen 14 dní a v lustru asi dva měsíce. Takže, možná to bude tento problém - poznáte to tak, že po několika pokusech o rozsvícení už ani neblikne.

piacek
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Nicméně obě jsou kupované nedávno, tudíž to nejspíš nebude ten problém.

Zkusit jinou, pokud ta bude ok tak vadné reklamovat ;)
piacek
hodnocení

vyzkouším, děkuji :)

hodnocení

2x

Pravděpodobně kombinujete ledky s halogenkami a zdroj ukrytý uvnitř té plechové základny to neumí zpracovat. Pokud to bylo koupené pro halogenové zdroje, potom tam nelze cpát ledky ale výhradně halogenky. Když tam nacpete jen Ledky, zdroj začne blikat.

piacek
hodnocení

Ono to pár měsíců jelo. Zkusím vyměnit za jiné tedy

hodnocení

0x

Jsou to žárovky, výbojky, LEDky? Je jich víc na jednom vypínači a dělají to stejně?

piacek
hodnocení

Jsou to ledky a je jich 5. Postupně mi začly odcházet (pravděpodobně stářím), tudíž jsem koupil 2 nové. Jsou staré tak měsíc. Ze začátku svítíla ještě i jedna stará, ale teď už ne. Je možné že by byl problém v počtu žárovek?

Probliknutí žárovky
Mě přijde, že je to něco na patici GUxx. Jsou na 230V ne? Tak potom to opravdu není počtem žárovek.
piacek
hodnocení

ano patice je GU5 tuším a ano 230V. Tak alespoň něco můžeme vyloučit :D zkusím koupit nové a uvidíme či nastane změna.

hodnocení

0x

Na 230V je patice GU10. Pokud je to na 230V, tak by neměl nastat problém, pokud to není china. Bylo by dobré napsat výrobce. Jináč mohu doporučit prověřené, ale potřeboval bych vědět, jakou mají navodit atmosféru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]