Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zdědil jsem po dědovi starý statek,kde asi v padesátých letech došlo ke změně na objekt občanské vybavenosti.Dědovi totiž zestátnili polovinu majetku a v usedlosti bylo JZD.
Měli tu kancelář a ve chlévech dobytek.
Z objektu jsme platili daň 2 kč/m2.
V posledních letech ovšem financové chtějí 6 kč/m2 a to je při zastavěné ploše 2000 m2 už docela dost.
Objekt je už víc než 30 let opuštěn a je to taková poloruina.
Stavební úřad chce projektovou dokumentaci,což pro cca 300 let starou nemovitost je nesmysl.
Neví někdo ,jak docílit změny?
Děkuji
Burian
Docílit změny čeho na co? Docílit změny aby jste platil méně? Tak potom prostudovat daňový zákon za co se platí nejmíň a na to to změnit. Takže 3o let neobývaný objekt zdemolovat a zřídit tam třeba sad, pastvinu, nebo prodat jako stavební parcelu? Není jasné, co pak s tím chcete dělat? Nebo tam snad chcete bydlet?
Musíte si nechat udělat projekt, páč stavební úřad nemůže zapsat změnu do Rujanu, aby pak katastr mohl sepsat změnu k katastru. Osobně jsem podobné absolvoval, jezdil jsem mezi katastrem a stavebním, každý mi napsal na papír, co chce od toho druhého úřadu. Nakonec jsem musel požádat stavební úřad, aby mi umožnil nahlednout do historie dokumentů, uložených na katastru.
Pomohlo to, ale anabáze hrozná.
Na katastru najdete kdy to bylo změněno, pak lze i hledat na stavebním. Já to měl změnu z roku 1961.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.