Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Za rok od montáže oken se my uvolnovala klika.Když sem vyháhl šroubek,byla tam zápalka.Musel sem za roky vyměnit šrouby za větši,ale zase je klika uplně volná.Při koupi nové kliky si nepomužu.Mám použit nějake speciálni lepidlo na šrouby?Děkuji za odpověd.
Nechápu kde mohla být sirka, protože klika je přišroubovaná metrickým šroubkem přímo do části kování, kterému se říká oliva. Pokud to tak není, a je přišroubovaná do plastu,tak to musíte mít nějaký super profil s jakým jsem se za 15 let ,co jsem montoval okna nepotkal. Zjistěte si značku kování, je to vyražené na kování zhruba na úrovni kliky. Uvidíte to při otevření křídla.Na internetu si najděte výrobce a výkres kování. Je totiž možné, že při výrobě nebyly vyvrtaný díry pro přišroubování kliky a montážníci na místě montáže kliku jenom přišroubovali do plastu. Až budete mít plánek tak si zjistěte rozteč děr a do profilu si opatrně díry vyvrtejte. Díry jsou průměr 8mm. Ještě otázku, co je to za profil? Ještě jednu radu-samozřejmě že lepidlo na to existuje, ale pokud chcete mít neopravitelné okno tak lepte,protože už to bez násilí nikdy nikdo neopravý.
Zkuste se obraťit se na vlastníka domu, oprava a seřízení oken v bytě by Vám měl zařídit a případně i zaplatit. Pokud je máte ale rok, jsou ještě v záruce. Měli jsme asi před 14 dny na seřízení balkonových dveří, vše zkontroloval a seřídil, nic jsme neplatili, zařídilo vše SVJ.
dala jsem omylem špatný odkaz okolobytu.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.