Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drážka po SDK - čím nejlíp opravit?

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

zdravím

momentálně mám světlo na zdi, ale chci si koupit světlo na strop a umístit ho doprostřed pokoje. Takže musím prodloužit el.kabel, cca 2,5m po stropě. Mám SDK, jak prosím nejlíp to udělat? Jak by jste to dělali vy? stačí vyříznout tenkou drážku pro kablik po cele délce a pak něčím zamazat? Protože vykružit díru na začátku a uprostřed asi nemohu, mám parozabrau, a ten kablik bych asi takto neprotlačil. Takže asi jedině ta drážka?

viděl jsem na videu, že oprava pak nějakym opravným kitem, ale tam ještě pak dávali nějakou tenkou, skoro průsvitnou pásku (není to sítka). Co to je prosím za pásku? z videa jsem pochopil, že to je fakt nějaká tenká, lehce se trhala.

nebo by jste to dělali ještě jinak?

díkyz za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A čím to chcete proškrabovat bez porušení parozábrany po celé délce? A kabel bude držet na té parozábraně jen tím, že ho tam zalepíte páskou? Nesmysl. Normálně po trase vykroužíte otvory průměr cca 10cm, po cca 0,5m, tím pak prostrčíte kabel. Vykroužená kolečka použijete na zpětné zazáplatování. Důležité je ještě předtím parozábranu znovu zazáplatovat. Vložil bych jen kolečko parozábrany o cca 3cm poloměru na každou stranu větší. Pokud neprovozujete veřejnou saunu nebo bazén,bude tato úprava dostatečná.

Situaci by mohlo jedině zkomplikovat silná vrstva tepelné izolace nad parozábranou.

hodnocení

2x

Vykrúžte pár otvorov Ø 10 cm (kolieska nevyhadzovať). Elektrikára nechajte namontovať elektroinštaláciu. Prelepte poškodenú parozábranu. Skrz otvor vsuňte doštičku alebo kúsok SDK, ktoré bude slúžiť na pridržanie. Pripevnite ho vrutmi k okolitému SDK. Následne tam nazad priskrutkujte kolieska, ktoré ste si schovali na začiatku. Pretmeľte, vymaľujte.

hodnocení

díky za rady, něčím nějak podle rad to udělám. díky moc, hezký den

hodnocení

0x
Paska na opravu sadrose dek.cz/... a do tenke listy ten kablik by nesel dat?

hodnocení

0x

Proškrábnout drážku, použít skelnou pásku za 25 korun, tmel na sádrokarton v nejmenším balení a za hodinku až dvě je hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]