Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem podlahářům a kutilům,šikovným lidem,který mají přehled.Poradí někdo ženě,kolk by stála podlaha s OSB desek,odolných proti vlhosti a broušených na cca 20m2?co všechno budu potřebovat a kolik to přibližně stojí?Jaký typ desek odolnýc proti vlhkosti budu potřebovat a jak silné?K věci,oč mi jde.Mám v místnosti,starou a opravdu už značně nerovnou ,dřevěnou podlahu.Na novou nedosáhnu svým příjmem,renovace,taky bych se nedoplatila.Napadlo mě,vytvořit na této podlaze,nějaký rošt,doufám ,že nebude muset být vysoký,kolik cm minimálně?No a na tento rošt položit desky.nevím jak budu řešit spáry?Následně chci desky nalakovat..Někdo může namítnout,že tyto desky slouží jen jako podklad na podlahu.Ano,vím...,ale také jsem i viděla z desek samotnou podlahu a nevadil by mi tento vzhled,spíše se mi i hodí.Může mi prosím někdo poradit co zakoupit od vrutů počínaje a materiálu na rošt a odhad celkové ceny.Práci nepočítat,bude svépomocí.Napadá někoho levnější řešení podlahy?To asi ale nebude,myslím..Děkuji předem,za každou radu.
Dobrý den,slyšela jsem právě,že existuje druh OSB desky,které mohou být i do vlhka?Jinak by to byl asi problém,je to v přízemí,sice podlaha je suchá,ale na zdivu hlídám plísně každou zimu,jak se sráží voda,že je zed studenější.Co je pod podlahou netuším,už se nemám koho zeptat.Ječn vzpomínám,že dědešek šíkával,že tahle podlaha je lépe udělaná,než v druhé místnosti,kde jsou parkety,které budou nejspíš na škváře a izolace,kdoví,asi žádná.Podle tech parket vím,že rozhodně bych nedávala cokoliv,až ke zdi,aby to se prostě nedotýkalo a mohlo dýchat.V případě místnosti a staré podlahy,kterou uvádím v dotazu,jsem si myslela,že desky pložím na starou podlahu,že ji nebudem vytrhávat.
Nemám představu,co je hydroizolace?A kolik by stála..znamenalo by to nejspíš podřezat i zdivo.dům je stavěn,že podezdivka je kámen,myslím že bohužel sahá nad uroven podlahy.Jinak je stavěn z neštastných škvárovek,který sotva viděly cement,jen vápno,protože v 50. letech nebylo...vím jen teoreticky,že vápno nasákne vodu,máme potíže s plísněmi,v podstatě na venkovních zdech a jen jedné,co slouží jako příčka špajzu,takže tam se netopí a v zimě je zed vlhká.Mně tady z finančních důvodů a taky dům není můj,zbývá jen vytvářet provizoria,nikdy nemohu řešit vše najednou,jen lepím jako vlaštovka,na jedné straně opravuji,než se dostanu k straně druhé,můžu začít od znova..Už aby se mohlo zase chodit všude ,kvůli covidu,ono nebudu mít dům 24 hod napozoru,nepoleze mi to tolik na nervy,poněvadž stejně to tady vcelku,nikdy nedám dohromady:D
Podlaha z OSB desek není utopie,v žádním případě>V nedávné době jsme se synem realizovali v horské chalupě téměř všechny místnosti i půdu takto.Na půdě je to legrace,tu dělal celou sámm i můj osmnáctiletý vnuk.Podlahu v malých místnostech "na hlíně"je už složitější.Jen je třeba spodek vykopat a zasypat štěrkem,zalít potěrbetonem a po zatvrdnutí udělat "mísu" pod podlahou a protáhnout izolační materiál až na stěny.Dát polystyren jako tepelnou izolaci(10 - 15 cm) a pak na to desky dvakrát křížem..
Místo lakování bych spíše volil vinyl ,lakovanou podlahu jsem prováděl jednou v bytě ,ale pokud se použijí broušené desky a tixotropní lak,tak je to dost drahá záležitost.A odolnost nic moc-.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.