Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, po deští jsem si všiml, že žulové parapety jsou celé mokré (což není překvapení) ale vodu táhne i lepidlo na zateplení, a to značně. Parapet nemá žádný zvedlý okraj, jako mají plechy, lepidlo prostě stojí v kaluži, když z této strany prší a nevím tedy jak tomuto předejít. Firma doporčuje dočasně použít tmel, než bude stěrka fasády. Je u kamenných parapetů i jiné trvalé řešení?
Žulové desce patrně chybí nebo je zalepená okapová drážka zespodu desky. Buď flexou udělat drážku, nebo vyčistit.
Tak pátrejte po tom, proč to na jedné straně dělá a na druhé ne. Zkontrolujte při dešti,zda-li neskapává na parapet voda z okapu o patro výš,nebo ze střechy. To je dost časté. Vítr to může ještě podpořit. Na panelácích je to dost časté. Nakonec to vyschne.
Ve sklonu je též spousty chyb. Správně viz obrázek.Viděl bych to pak na vybourání a opravu
1st. je špatně.nevím kde to čtete. 3st = cca 5%. A to je pouhý 1 mm na 20 cm ! Takže co je míň tak nestéká. Když foukne vítr , tak se to dostane na ostění.
To jste mě nepotěšil. Většinou čtu 1 stupen, že je minimum. Určitě sklon není k domu, řekl bych, že je to tak 0.5 stupně od. U žulových nevídam takový, jaký mají třeba plechové, tak nevím, jestli mi to uznajíi. Kdybych obložil ostění dole obkladem, vyřeším to?
Nejjednoduší bude sehnat šikovného klempíře a nechat si udělat nízký ůhelník, ten přilepit na parapet, ale fasáda nesmí být natažená přez něj aby nevzlínala. Výška k fasádě stačí 2cm jako u plechových parapetů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.