Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skříň Pax z Ikei do kuchyně?

Od: mahtiel® odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
líbí se mi v Ikei možnost nakonfigurovat si vlastní skříň Pax (hodil by se mi rám o šířce 75 nebo 100 cm). Jedná se primárně o šatní skříň, ale rozměrově by se mi hodila do kuchyně místo stávající spíže, která je široká úctyhodných 40 cm a hluboká cca 60 cm, což je peklo z ní něco vyndávat. Chtěla bych ji tedy nahradit "šatní skříní" s klasickými pokličkami a jednou nebo dvěma vysunovacími šuplaty. Myslíte, že je to dobrý nápad? Chtěla bych v ní mít klasicky trvanlivé potraviny a nějaké drobné kuchyňské spotřebiče.
Díky za rady a připomínky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Šatní skříň s poličkami nebude peklo? Bude.

Aby z takové skříně šlo něco normálně vyndat, jsou potřeba šuplata, ty jsou přehledný.

Osobně bych si nechal u truhláře udělat korpus jarmary a do něho dát potravinový výsuv. Takže vlastně vyjede celá skříň. Bezvadný a přehledný řešení kterému šatní skříň z Ikea nesahá ani po kotníky.

Původně jsem myslel na výsuv, ale znám jen nízké, do tří polic; jenyk mne nakopl...co tedy použít skříň 50x58x236 a k tomu výsuv 45x52x220cm...a dveře 50x229...zde bílá lesklá, záleží, jakou máte kuchyň, vyberete si...

Odporúčam to radšej rozdeliť po šuflíkoch. Jednak toto musí byť precízne vyvážené. Dvak som už niekoľko takých skriní opravoval - plnovýsuvy boli preťažené a rozsypali sa - napriek deklarovanej vyššej nosnosti.
Šuplíky mají nevýhodu, že je dáš od země tak do metrové výšky. Výše jsou už k ničemu, neb se do nich pořádně nedostaneš.
Vysypat pojezd se samozřejmě může, vyvážený to nemusí být.
Už jsem opravoval i vysypaný šuplík od Blumu.

Všetko sa raz pokazí. Ja som zase už dvakrát dostal dvierkami s výklopmi od nich po hlave. *houpy* Proste viac techniky, viac možností, kde sa to môže pokaziť. Obdobne to vnímam aj u tých potravinových výsuvov. Videl som ich rozhodne vysypaných viacej ako šuflíkov. Navyše, ak sa vysype šuflík, je z toho bubák na nohe. Ak na Vás vypadne celý obsah vysokej skrinky... Proste som voči tomuto riešeniu zaujatý. *smich*

Samozřejmě, každej máme něco, co mu do baráku nesmí.
Ale nedat si domů nějakou dobrou věc jen proto, že se může pokazit, tak takhle bych to neviděl.
To je to samý jako koupit si auto úplný holátko aby se tam náhodou něco nepokazilo. Radši budu jezdit na vyhřívaných sedačkách s pocitem, že se to může rozsypat, nežli sedět na studeným.

hodnocení

2x

Hlavně pochybuji o tom, že je dobrý nápad kupovat cokoliv z Ikea - i na tomto webu a zdaleka nejen na něm se řešila ,,kvalita´´ toho, co prodávají už x-krát.

Ale pokud upřednostňujete tyto produkty ( nejspíš kvůli ceně) pak už nevidím problém dát si do kuchyně šatník.

hodnocení

2x

Nevidím v tom problém, rám je vyroben stejně, jak třeba kuchyňské rámy Metod; a pokud použijete v co největší míře výsuvné koše, police, podnosy, velmi vám to usnadní vyndávání potravin...vím, o čem mluvím. Rám Pax jsme využili jako náhradu stávající vestavné skříně v paneláku na chodbě...opět umístěna v původní nice, dokonce skoro seděly i rozměry. Někdo (asi hodně) vám řekne, že Ikea nikdy, že je to jen papír, ale nesouhlasím s tímto, že NIKDY... Pro normální používání není problém...

hodnocení

Díky za odpověď. My máme už cca 7 let Pax skříň v ložnici. Máme tam výsuvný šuplík i drátěný koš. S tím šuplíkem nikdy problém nebyl, koš se mi asi jednou dvakrát sekl. Pochopitelně bych si do šuplíku dala lehčí potraviny jako jsou například čaje. Pokud ten Pax má stejnou povrchovou úpravu jako jsou kuchyňské skříně Metod, tak by to byla dobrá zpráva. :)
hodnocení

Jinak u Ikei také záleží na řadě. Kdysi jsme měli postel Aneboda (rám okolo 1000 Kč), a ta se nám vyloženě rozpadla podobně jako šuplík Aneboda pod postel. Ale třeba na řadu Besta nedám dopustit. :)

hodnocení

0x
Nie, nie je. Šuflíky PAX od Ikei majú pre Váš účel dosť úbohú nosnosť. Max tak drevené a šírka rámu 50 cm. Drôtené šuflíky od nich do kuchyne dtto. Namiesto koľajničky používajú priamo obvodový drôt a má tendenciu padať z kolieska.
Chce to kvalitné guličkové plnovýsuvy. Pozrite si napr. Blum Spacetower alebo akékoľvek plnovýsuvy - vnútorné šuflíky od Hettichu, GLT, atď.

fgsfds
hodnocení

0x
Kdysi jsem podobný problém vyřešil namontováním ikea šuplíků Maximera...do několika neikea skříní různých velikostí. Přehledné a dosud to funguje bez problémů.
ikea.com/...

hodnocení

0x

Jak radí jenyk, je to asi jediné optimální řešení použít potravinovou výsuvnou skříň. Sám mám v kuchyni stejný rozměr, kování od firmy Wirelli, police jsou drátěné, dají se přemístit, únosnost vynikající, přehled o všem a přístup ideální. Výsuv má tlumený dojezd.

Skříň Pax z Ikei do kuchyně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]