Nejste přihlášen/a.
líbí se mi v Ikei možnost nakonfigurovat si vlastní skříň Pax (hodil by se mi rám o šířce 75 nebo 100 cm). Jedná se primárně o šatní skříň, ale rozměrově by se mi hodila do kuchyně místo stávající spíže, která je široká úctyhodných 40 cm a hluboká cca 60 cm, což je peklo z ní něco vyndávat. Chtěla bych ji tedy nahradit "šatní skříní" s klasickými pokličkami a jednou nebo dvěma vysunovacími šuplaty. Myslíte, že je to dobrý nápad? Chtěla bych v ní mít klasicky trvanlivé potraviny a nějaké drobné kuchyňské spotřebiče.
Díky za rady a připomínky.
4x
Šatní skříň s poličkami nebude peklo? Bude.
Aby z takové skříně šlo něco normálně vyndat, jsou potřeba šuplata, ty jsou přehledný.
Osobně bych si nechal u truhláře udělat korpus jarmary a do něho dát potravinový výsuv. Takže vlastně vyjede celá skříň. Bezvadný a přehledný řešení kterému šatní skříň z Ikea nesahá ani po kotníky.
Vysypat pojezd se samozřejmě může, vyvážený to nemusí být.
Už jsem opravoval i vysypaný šuplík od Blumu.
Všetko sa raz pokazí. Ja som zase už dvakrát dostal dvierkami s výklopmi od nich po hlave.
Proste viac techniky, viac možností, kde sa to môže pokaziť. Obdobne to vnímam aj u tých potravinových výsuvov. Videl som ich rozhodne vysypaných viacej ako šuflíkov. Navyše, ak sa vysype šuflík, je z toho bubák na nohe. Ak na Vás vypadne celý obsah vysokej skrinky... Proste som voči tomuto riešeniu zaujatý. ![]()
Ale nedat si domů nějakou dobrou věc jen proto, že se může pokazit, tak takhle bych to neviděl.
To je to samý jako koupit si auto úplný holátko aby se tam náhodou něco nepokazilo. Radši budu jezdit na vyhřívaných sedačkách s pocitem, že se to může rozsypat, nežli sedět na studeným.
2x
Nevidím v tom problém, rám je vyroben stejně, jak třeba kuchyňské rámy Metod; a pokud použijete v co největší míře výsuvné koše, police, podnosy, velmi vám to usnadní vyndávání potravin...vím, o čem mluvím. Rám Pax jsme využili jako náhradu stávající vestavné skříně v paneláku na chodbě...opět umístěna v původní nice, dokonce skoro seděly i rozměry. Někdo (asi hodně) vám řekne, že Ikea nikdy, že je to jen papír, ale nesouhlasím s tímto, že NIKDY... Pro normální používání není problém...
0x
Chce to kvalitné guličkové plnovýsuvy. Pozrite si napr. Blum Spacetower alebo akékoľvek plnovýsuvy - vnútorné šuflíky od Hettichu, GLT, atď.
0x
ikea.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.