Nejste přihlášen/a.
Hezký večer.
Nemáte někdo nějakou vychytávku, jak vyloupat lískové ořechy? Kladívko jsem právě prohodila oknem... Děkuji za případné rady.
Když už ses zeptal, tak já se pochlubím.
Udělal jsle si louskáček na lískové oříšky, který pohání vzduch z kompresoru. Pneumatický válec který tlačí přímo na oříšek bylo první řešení, které se mi neosvědčilo. Vždycky jsem kromě skořápky rozmačkal i oříšek.
Takže jsem k tomu přidělal v podstatě takové páky, jako je louskáček na obrázku od jiného rádce. Tím jsem zpomalil rychlost a zvýšíl sílu, takže při prasknutí skořápky stihnu zastavit pohyb a oříšek nerozmačkám.
Neříkám že je to jednoduchý způsob, ale rozhodně to funguje. A netluču se kladívkem do prstů.
Manželka mi vždy uzme siko kleště a desítku let je spokojená. Pomalu máčká a ořechy se nerozstřelí. cdn.myshoptet.com/...
Všem strašně moc děkuji za rady. Vzhledem k tomu, že tu mám dvacet kilo oříšků z turecké lísky, která má mimořádně tvrdou skořápku, jsou rady louskat zuby více než úsměvné... Takže nej rada pro mě byla útěrka na ni ořechy a poklepávat kladivkem. Já jsem si na to vzala takovou tu starodávnou železnou žehličku. Ztráty nějaká jsou , ale to nahradí rychlost, s jakou to jde. A ty rozmačkané kousky dostanou sýkorky za okno. Všem moc děkuji a přejí krásný nejen nadcházející adventní čas. ale i ostatní všední dny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.