Nejste přihlášen/a.
Zdravím pánové - měl bych na Vás takovou otázku. Řeším renovaci motorky a schází mě už jenom vyřešit motor respektivě jeho vzhled.
Otázkou je teda, jak se "barví"motory do motorek apod. ve fabrikách anebo tahle věc na obrázku? V obou případěch to je něco tepelného a otěru odolného - takže eloxovaný hliník to nebude
Barva je hliníkové stříbrná - jako hliníkový sprej, ale motory ani tahle věc opravdu nejsou stříkané
ibb.co/... - foťák to klasicky pokazí, ale jde mi o tu barvu na svárech - zbytek už začíná žloutnout ( přesně jako motor před renovací, takže odhaduji, že to bude zcela identická úprava) uvnitř ořechu jdou vidět po 2 letech rýhy do surového materiálu
Napadlo mě niklování, ale to má výsledný vzhled spíše vyleštěného nerezu než tohle.
Děkuji moc
Právě že ne - to by každý díl motoru musely zvlášť lakovat. Když hledám dnešní výrobce v číně jednotlivých krytů motoru, tak všude je psaná povrchová uprava pokovením, ale nikde se už nepíše, čím. I tady ta věc, co mám v práci není na 100% lakovaná ( už jen z toho důvodu, že rok sháním barvu na motor ve stejném odstínu a nic)
Samozřejmě to bylo v původním plánu. Sice se nejedná o jawu, ale veteránek od suzuki, na kterém hodlám teď poměrně dost projezdit Evropu, ale po konzultacích s lidmi, co dělají renovace těhle veteránů, tak leštění nedoporučují ( počasí, oxidace a otěr).
Na doporučení jsem sehnat barvu na lakování, ale chtěl bych vyzkoušet první to pokovení. Hlavně barva se na vzduchem chlazení vůbec nehodí z důvodu chlazení .
Jediné co k hledanému pokovení vím, že reaguje s louhem a to tak, že zežloutne - nezažne se loupat a nic podobného. Prostě zežloutne
mě to přijde jak stříbrný komaxit..
nebo možná něco takového? piskovani-tryskani.cz/...
Komaxit to nebude, ten by se po čase mohl začít loipat. Pouze otryskované taky ne - chybý tam ta ochrana před oxidací, poškozením apod.
Věc na fotce je ocel.
Sědel jsem u toho do půl třetí ráno a našel jsem že se jedná nejspíše o tohle - pioneermetal.com/...
V překladu - tvrdé chromování? galvanovna.eu/... Slyšel to někdy někdo?
Děkuji
tvrdým chromováním se renovují opotřebené povrchy, třeba hřídele...jak moc netuším...napadají mne třeba ošoupané vačky...ano existuje tato povrchová úprava..
V obou případěch to je něco tepelného a otěru odolného - takže eloxovaný hliník to nebude
Proč by to nemohl být elox? Elox (Al2O3) je tvrdý, otěru odolný a narozdíl od hliníkových slitin má vysokou teplotní odolnost (tt 2072°C)
Na druhou stranu je tu ten problém, že díly nepatrně mění rozměr na všech plochách (v řádu 0,01mm). Taky jsem se dočetl, že eloxování není vhodné pro slitiny hliníku Al-Si, Al-Zn. Netuším proč, některé díly (Al-Si) eloxujeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.