Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozebrat a zase složit ETA Turbo?

Od: adinka* odpovědí: 33 změna:

Vážení, může mi někdo poradit, jak rozebrat a potom zase složit starý ruční mixér ETA Turbo 043? Mám ho už 40 let a nedám na něj dopustit, ikdyž se už skoro rozpadá. Koupila jsem teď na inzerát náhradní, vypadá sice celý, ale je neskutečně zanešený vevnitř moukou anebo cukrem a spojku na mixérovou nádobu, kterou nejčastěji používám, má taky nepoužitelnou. Chtěla bych vyměnit obal a dát tam ten starý motor, ale jaksi se mi nedaří to rozebrat, přepínací otočný knoflík mi nejde odstranit. Neporadíte někdo linkem nebo vlastní radou? Už jsem to kdysi dělala, ale už si to nepamatuju. Na netu jsem nic nenašla. Byla bych moc vděčná za jakoukoli pomoc. Děkuju

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Knoflík by mal byť držaný segrovou podložkou. Najprv odstránte predný kryt, z vnútornej strany hneď pod knoflíkom bude zaseknutá na jeho oske.

adinka*
hodnocení

Ano, myslím že tam ta segrovka je, jen se mi k ní jaksi nedá dostat. Vrchní dekl jsem odstranila, to není problém, je tam jeden šroubek a potom se to jen vyhákne , ale ten přepínač mi dělá starosti. A nevíte, jak se nejjednušeji dá vyměnit ta spojka na mixér - z opačné strany, bílá jakoby růžice. Ta je tam taky jen nasazená, nebo je nějak zajištěná?

Jinak děkuju za odpověď :)

111®

na segrovku by to asi chtělo pean..nebo ploché kleště dlouhočelisťové

adinka*
hodnocení

Jo, peán je fajn, ale nenašla jsem dírky, možná jsou zespodu

111®

tam nemusí být s dírkama může tam být tohle...

Jak rozebrat a zase složit ETA Turbo?

Tahle segerovka se dá vytlačit za konce směrem ke hřídeli.

Nemusí se nutně peánem tahat za oblouk.

111®

netuším jaký je tam přístup...

Predný obdĺžnikový čudlík sa Vám podarilo vytiahnuť? Ak si dobre pamätám, po jeho odstránení sa tá segrovka dala bez problémov vytlačiť.
Spôsob uchytenia zadnej spojky si už nepamätám. Podľa mňa bola len nasadená. Už je to doba, čo som ho opravoval, keď tu zrazu som prišiel na to, že už len pitvám...
adinka*
hodnocení

*smich* že pitvám, aj ja mám ten strach *smich*, teď už se mi do toho nechce po tmě. Asi tam fakt bude ta na vytlačení. Jinak je tam přístup jak k penězům...

apropo, ktorý čudlík obdĺžnikový?

Díky všem

hodnocení

4x

Tady máte

video kompletní rozborky. Moc jsem to nestudoval, ale doufám, že pomůže

doplněno 23.11.20 14:41:

Vložil jsem to nějak zajímavě, ale účel to splní *smich*

adinka*
hodnocení

Děkuju, bylo to poučné, ale želbohu je toto ten novější typ :-D. Já mám tenhle

Jak rozebrat a zase složit ETA Turbo? #2
111®

a on dole nemá šroubky? zkus sem dát foto..

hodnocení

3x

Myslíte tento typ?

doplněno 20.11.20 17:32:

Tento typ jsem měl, ale už je na věčnosti. Kolečko pro regulaci otáček se sejme jenom tahem směrem od těla přístroje. Na spodku to vypadá na nějaký šroubek na druhé straně od uchycení metel. Z boku jsou gumové podpěrky, pod nimi by mohly být nějaké šroubky.

zkusil bych tedy dát pod kolečko dva příborové nože a podebráním sejmout nahoru to kolečko (pozor na prasknutí staré umělé hmoty).

Ten spojovací čtyřhránek odchází dost často, pokud příslušenství pořádně nedotlačíte do těla přístroje. Možná byste ještě i těď sehnala náhradní, kdybyste si do ETy napsala, kdysi mi také vyhověli.

Hodně dílů má nadeta

adinka*
hodnocení

Ano, to je on. Nejčastěji používám ten mixér pohár, má vysoké otáčky a skvěle se čistí. Proto vlastně potřebuju vyměnit tu spojku na opačné straně. Pod těma gumovejma nožičkama šroubky nejsou.

Zkoušela jsem ten knoflík taky tahat , zdálo se mi to logické, ale jaksi to nejde a bojím se abych to neutrhla A dokud se to neodstraní, tak to nejde rozebrat. asi to bude boj:-D

Díky za odpověď

hodnocení

2x

adinka: A nevíte, jak se nejjednušeji dá vyměnit ta spojka na mixér?

To vím bezpečně, měl jsem pár náhradních. Spojka je pouze natlačena na osičku, která je zakončena čtvercovým profilem. Podeberte ji zespodu dvěma šroubováky proti sobě a vypáčíte ji nahoru. Může to jít ztuha, pokud je tam víc nečistot. Pokud chcete přesnějí poradit ohledně vyndání kolečka ovladače otáček, pomohla by fotka, jak to uvnitř mixéru vypadá.

adinka*
hodnocení

Děkuju za radu, s tou spojkou jsem si to myslela, ale netroufám si zatím to vypitvat, je tam docela špatný přístup a zvrchu to zatím nechci páčit anebo tahat kleštěma, je zdravá a chtěla bych ji znovu použít. Ale asi mi motor bez toho odstranění nepůjde z té škatule vyndat. Ještě taky bude sranda el. kabel vytáhnout z obalu

hodnocení

2x

Ty náhradní spojky na váš mixér ETA typ 2043 ještě nabízejí tady. Na obrázku vidíte, i spodní stranu spojky.

Jak rozebrat a zase složit ETA Turbo? #3
adinka*
24.11.20 11:15
hodnocení

*palec*

hodnocení

0x

Na internetu moc detailních fotek není, tak je sem poskytni ty.

Možná má knoflík pod tou šedou popiskou šroubeček.

111®
hodnocení

0x

no nějak to složit museli a to tak aby se nenadřeli, takže na chvíli hlavu do dlaaní a dumat jak to mohli dát dohromady pokud možno jednoduše...

111®
hodnocení

0x

super , hodnotím..

adinka*
hodnocení

zespoda to vypadá takhle

Jak rozebrat a zase složit ETA Turbo? #4

111®
hodnocení

0x

to je zepředu, zespodu je to jak jsou metly

doplněno 24.11.20 11:30:

oprava tohle je zezadu...podle madla..

adinka*
hodnocení

otevřený to vypadá takhle

Jak rozebrat a zase složit ETA Turbo? #5

Mezi červenou trubičku od knoflíku a tím černým uvnitř prostrč plochý šroubovák nebo nůž a otočením odtlač.

A sundej tu segerovku pod víkem

111®
hodnocení

0x

aha, takže to mají jinak a drží to vpodstatě ta segrovka, takže tu vyháčkovat nebo otočit spínač do polohy kdy půjde vytlačit , vytáhneš ovládání a motor by měl jít vysunout z těch drážek.. zapamatovat si polohu spínače pro složení..

Takže, jak tu již psali rádcové, vyjmout ségrovku a tyčku vytáhnout. Polohu kolečka si pamatovat nemusí, protože kovová osička ovladače je z boku částečně zploštělá a červenou tyčku tak není možné nasadit špatně.

adinka*
hodnocení

Děkuju ,jste super, segrovku jsem vyndala i osičku s knoflíkem, to není problém, ale nejde mi ten celý motor z toho bakelitu vytáhnout, zaprvé to asi ztěžuje elektrická šňůra s vidlicí, která je v dolní části prostrčená otvorem v krytu a taky to asi blokuje spojka na opačné straně. Budu ji asi muset zkusit vyrvat silou.:(

J eto zkrátka festovně udělaný, proto to asi tak dlouho vydrželo*smich*

Nedrží to po straných ty kolejničky z gumy co tlumí vibrace?

111®
hodnocení

0x

za léta používání se ta guma přilepí, takže bych tam zkusil narvat třeba tenkou jehici, nebo fakt silou zabrat, kablík nasoukat dovnitř co to půjde, pokud to půjde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]