Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava jezdce zipu

Od: raf odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, na bundě se mi zasekavá jezdec při pohybu tam i zpět.
Nemáte někdo zkušenost s opravou?
Nestačí na něm něco přihnout nebo připilovat?
Obchody jsou zavřené a náhradní doma nemám.
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Někdy stačí promazat-návod zde wikihow.cz/...

Zkontroloval jste, zda se tam nezachytává při zapínání podšívka? To také bývá často příčinou..

doplněno 20.11.20 09:50:

@arne1, zkuste v Brně u Stoklasy stoklasa.cz/... vezměte raději bundu s sebou

Díky moc za odkaz, už se tam ženu !

Dětem na zipu u botů jsem máznul jakýmkoliv tukem v domácnosti (nejlépe bez obsahu vody => sádlo je lepší jak máslo, nebo dobrá 100% mast na paty u nohou či jiný kosmetický "tuk").

@regine jj, většinou promazání pomůže.

hodnocení

4x

Galanterie jsou otevřené.

Na jezdci zespodu je číslo. Podle toho koupíte v galanterii nový, vyměnit jej není problém, na netu je spousta podrobných návodů.

Bohužel ne každá galanterie je vede. Nevíte náhodou o nějaké v Brně a okolí?

Ne, to nevím, nejsem z Brna.

hodnocení

4x

Pokud si ještě pamatuji, tak na zadrhávací zip používala moje matka klasickou voskovou svíčku.
Svíčkou několikrát přejela po zipu hore dole a hned šel rozepnout.

A také je možné použít mýdlo.

hodnocení

0x

@inžinyrka: Podle mé zkušenosti bohužel hodně jezdců na sobě žádné číslo nemá. A pokud přece má, ještě to není záruka, že jezdec s tímto číslem bude na spravovaném zipu fungovat. Musí se to zkoušet. Proto je dobré si jezdce z již vyřazeného oblečení uschovávat.

raf
hodnocení

Namazání zipu svíčkou nepomohlo, tak jsem jezdec vyměnil.
Naštěstí to bylo nahoře na zipu vyřešené a domyšlené, že stačilo jezdec vyklonit na stranu a přes takovou výhybku krásně vyjel ven.
Nasazení nového jezdce tím pádem bylo také tak jednoduché, jsem rád, že to tak již dokázali vymyslet ;)
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]