Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte tip na dobrého a levného okenáře?

Od: makrofag® odpovědí: 15 změna:

Ahoj lidi!

V létě v příštím roce chceme s rodinou na chalupě koupit pět oken a nechat je vyměnit za stará a udělat novou fasádu.

Znáte nějakého dobrého a relativně levného okenáře? Prosím, poraďte mi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nedaleko máte vzorkovnu Vekra v Husinci. Tam si můžete omrknout, co nabízí - krom dřevěných oken- které bych Vám doporučil, nabízí i plastová okna, která jsou sice levná, ale ty bych já nedoporučil.

Ale obecně - buďte ostražitý k ,,super´´ nabídkám . Okna nejsou investice na pár měsíců a jejich výroba, pokud mají dobře a dlouho sloužit je poměrně náročná na materiály i technologie. Proto stojí to, co stojí.

hodnocení

Díky!

Kouknu se do vzorkovny.

bublaaa*
hodnocení

0x

Sklenářství Drábek v Praze ve Strašnicích.
sklenarstvi-drabek.cz/...

Okna dělají myslím taky.

20.11.20 07:54
hodnocení

Díky!

Drábek vyrábí okna? Od kdy?

bublaaa*

od doby co vy ani nepamatujete

erer

sklenářství Drábek neumí dělat okna!

hodnocení

0x

Okna je vcelku dost široký pojem. Je jich nespočet druhů, levný i drahý, jen holý, či s obálkami venku i vevnitř. Dobrá firma má plno až do prázdnin příštího roku.

hodnocení

0x

Tohle je asi nejlepší poptávat v okolí chalupy, nebo aspoň napsat region, kde chalupa je.

Je lepší se zeptat starousedlíků, nebo v hospodě, až ji otevřou. Místní znají a vědí, kdo co dělá a v jaké kvalitě, jak je spolehlivý a rychlý, drahý, nebo levnější.

doplněno 19.11.20 22:20:

@jenyk, jj, v hospodě se ví všechno *palec* My to tak řešíme na chalupě, vždycky někoho místního, nebo z regionu, vždy to klaplo bez problémů.

Tak v hospodě se staví barák nejlíp, to je známá věc.

Někdo z okolí je samozřejmě nejlepší, ale často to je přes půl republiky, někdy přes celou. Ač z Krkonoš, tak jsme teď dělali okna do roubenky na Šumavě. Žádný problém.

hodnocení

Naše lokalita: Hoštice u Volyně. Ptal jsem se jednoho chlapa, u kterého jsem byl přesvědčený, že mi poradí, a on mi řekl, že je prej všechno hrozně drahý a že vážně neví o nikom, kdo by to dělal levně. Proto jsem to vyzkoušel i tady, víte.

Co to je drahý?
Jakou máš vlastně představu, že dáš za jedno okno?
Ostatně, za jaký okno? Euro, či špaletový? Špaletový otvíravý dovnitř a ven, nebo oboje dovnitř? Ve venkovních křídlech dvojsklo?

raketa
hodnocení

0x

na chalupe fasádu? To je vaše volba..

Někdy stačí okna pouze spravně zatěsnit, a zrenovovat. Vyjde to o pulku levněji nez nová. Teda pokud to bude dělat firma.. pokus si je zrenovujete sám, máte to za materiál.

hodnocení

Ta fasáda není jen kvůli těm oknům, víte. Zeď je v bídným stavu a my to chceme udělat pořádně teď obojí. A ta okna, co tam jsou, jsou hrozně stará a nová okna jsou pro nás lepší volbou než renovace. Tož tak.

hodnocení

Naše chalupa, kde to chcem dělat, je v Hošticích u Volyně (ano, slunce, seno).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]