Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se za poněkud matoucí název tématu. Dům máme zateplený vatou 16 cm, ale na jedné menší stěně (zalomený vnitřní roh) bylo nutné použít pouze 8 cm, neboť těsne u rohu jsou dveře. Ve výsledku tak máme 2x7m (d x v) zateplené jen 8 cm a v prvním patře, kde je koupelna, to prakticky znamená, že třetina jejího obvodu je zateplená jen takto (zdivo Ytong 30 cm).
Původně se mi to zdálo zbytečné řešit, ale teď si říkám, jestli se s tím přece jen nedá ještě něco udělat? Ale nalepit dalších pár cm na stávající vatu (kde již schází jen finální omítka), asi možné není, a nic jiného mě nenapadá..
Posunout dveře nejde? Já řešil to samé a než dělat kompromisy na novém baráku, raději jsem ty dveře posunul.
Bohužel, dveře jsou v portálu, který je široký cca 120 cm, a po obou stranách jsou zateplené zdi
Projektant navrhoval pouze 8 cm všude, ale v to jsem neměl důvěru (na Ytong 30 mi to přislo prostě málo), a i co jsem četl, je to škoda, dávat takto málo. Ale jak jsem psal, z uvedených důvodů bylo na jedné menší ploše nutné použít 8 cm, namísto 14, které by se tam nevešly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.