Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabá vrstva izolace z vaty na menší ploše - lze zlepšit?

Od: pteras odpovědí: 13 změna:

Omlouvám se za poněkud matoucí název tématu. Dům máme zateplený vatou 16 cm, ale na jedné menší stěně (zalomený vnitřní roh) bylo nutné použít pouze 8 cm, neboť těsne u rohu jsou dveře. Ve výsledku tak máme 2x7m (d x v) zateplené jen 8 cm a v prvním patře, kde je koupelna, to prakticky znamená, že třetina jejího obvodu je zateplená jen takto (zdivo Ytong 30 cm).

Původně se mi to zdálo zbytečné řešit, ale teď si říkám, jestli se s tím přece jen nedá ještě něco udělat? Ale nalepit dalších pár cm na stávající vatu (kde již schází jen finální omítka), asi možné není, a nic jiného mě nenapadá..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Posunout dveře nejde? Já řešil to samé a než dělat kompromisy na novém baráku, raději jsem ty dveře posunul.

pteras
hodnocení

Bohužel, dveře jsou v portálu, který je široký cca 120 cm, a po obou stranách jsou zateplené zdi :(

dejte foto:

pteras
hodnocení

Bohužel nejsem na místě, ale je to snadné - vedle dveří je na každé straně cca 15 cm volného prostoru (teď už jen 7, když se tam dala 8cm vata), a pak je roh a kolmá zeď.

až tam budete, dejte foto.

ra20z*
hodnocení

0x
Kdo vám navrhoval tloušťky izolace?
pteras
hodnocení

Projektant navrhoval pouze 8 cm všude, ale v to jsem neměl důvěru (na Ytong 30 mi to přislo prostě málo), a i co jsem četl, je to škoda, dávat takto málo. Ale jak jsem psal, z uvedených důvodů bylo na jedné menší ploše nutné použít 8 cm, namísto 14, které by se tam nevešly.

ra20z*
Už bydlíte, nebo alespoň temperujete dům, můžete si půjčit thermokameru, stačí levnou i tu v mobilu, nebo alespoň infrateploměr, měřením jak z venku tak zevnitř vám ukáže jesli bude nutné přidat vrstvu izolantu za zenu že bude plocha odskočená.

hodnocení

0x

Nic není nemožné, i přilepit další vatu na tu současnou určitě jde.

pteras
hodnocení

Děkuji, a nebude pak třeba docházet ke kondenzaci mezi deskami vaty? Jen přemýšlím...Současná úprava je už finální (
několik vrstev, schází jen finální omítka).

hodnocení

0x
Můžeš klidně nalepit ještě navrch.
Jen mě nějak uniká, že to původně kvůli dveřím nešlo a teď to půjde?
pteras
hodnocení

Nepůjde, bude to odskočené v prvním patře..

jenda2*
hodnocení

0x
Vrstva neni slaba a neni duvod to resit. Rozdil vubec nepoznate.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]