Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor na odsávání páry, do koupelny s wc a oknem?

Od: taska odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci poprosit o zkušenosti, rady. Stavíme RD a v koupelně (kde je i wc) je okno. (kupodivu docela velké)

Zvažuji jestli si namontovat i ventilátor s vývodem trubkou ven, pro odvětrávání par.

Doma jsme měli koupelnu s oknem a pamatuji si, že se muselo okno nechat dlouho otevřené než se pára vyvětrala. Proto uvažuji nad odsavačem par.

Ideálně by jsme si poslechli zkušenosti někoho kdo toto řešení má. (ventilátor v koupelně s oknem)

Děkuji TS

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V obou koupelnách mám okno i ventilátor. Ventilátor je na zimu, kdy nechci mít dlouho otevřené okno.

hodnocení

0x

Ano, s ventilatorem je to rychlejsi a uzivatelsky privetivejsi. Vetrat oknem v zime je opruz, v mrazech to neni ono. Ventilator mam na casovy spinac a tlacitko u vypinace koupelny.

senior
hodnocení

0x

Mám extra Wc s okýnkem se sítí proti mouchám, a ventilátor s trubkou ven.

V létě je okýnko otevřené a v zimě jede ventilátor. Pouze doporučuji vybrat do koupelny nějaký s větším tahem. Tento jsem nechala výběr na někom jiném, /koukal na cenu/ a zdá se mi, že odtah je dost malý.

ra20z*
hodnocení

0x
Mám ventilátor ovládaný světlem s časovačem který spíná až po určitém čase a po zhasnutí světla je časovaný doběh.
Ventilátor je umístěný na stropě před sprchou, má kuličková ložiska a žaluzie aby proudil vzduch jen při provozu.
Ventilátor je v provozu po celý rok, spoždění mám nastaveno aby při krátkodobé návštěvě koupelny nespínal.
Časové relé je nejlepší umístit mimo koupelnu.

berger*
hodnocení

0x

Ono to je vlastně jednoduché. V zimě otevřete okno,vypustíte teplý vzduch a tím oknem pustíte dovnitř studený. Anebo ventilátorem odsajete páry a otevřenýma,případně netěsnýma dveřma vpustíte teplý vzduch z domu. Vidíte rozdíl? Podle mě není nad čím přemýšlet,ventilátor ano.

ra20z*
Ano určitě ventilátor. Po sprše zhasnu v koupelně a jdu do postele, časovač automaticky vypne ventilátor.
Při otevřeném okně bych musel po nějakém čase vstávat a jít zavřít okno.
Navíc při otevřeném okně v zimě se dovnitř valí nekontrolovatelné množství studeného vzduchu a studí nohy, kdežto ventilátor nadává většinu vzduchu škvírou podedveřmi (nemám práh) s chodby a není taková zima na nohy.

hodnocení

0x

Mám v koupelně jak okno, tak ventilátor a doporučuji toto řešení.
Ventilátor mám tento, jde zapojit jak na tlačítko (stavitelný časovač už má v sobě) tak má funkci hydrostatu, kdy se automaticky sepne při překročení nastavené vlhkosti vzduchu a vypne při její dosažení .

ventilatory.cz/...

cvb*
hodnocení

0x

Určitě ventilátor instalovat. Bez ventilátoru v zimním období budete větrat tak, že otevřete okno a bude v koupelně okamžitě zima. Stojí Vás to spoustu peněz na další ohřev koupelny. Ventilátor doporučuji s časovačem.
Ovšem nejlepší je mít v celém domě rekuperaci a celý dům větrat neustále :)

mak*
hodnocení

0x

Já bych ventilátor doporučoval (mám to tak a mám dobrou zkušenost):

1) Nevím jak pro vás, ale pro mě není moc příjemné na sebe při koupání otevřít okno.

2) Ventilátorem tolik neprochlazujete koupenu, protože vzduch odvádíte a náhradní přichází z bytu (předpokládám zavřené a těsné okno) a do bytu se dostane množstvím malých netěsností, takže netáhne studený vzduch místně.

Ideální by bylo větrání s nuceným přívodem a rekuperací, ale to je cenově jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]