Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci poprosit o zkušenosti, rady. Stavíme RD a v koupelně (kde je i wc) je okno. (kupodivu docela velké)
Zvažuji jestli si namontovat i ventilátor s vývodem trubkou ven, pro odvětrávání par.
Doma jsme měli koupelnu s oknem a pamatuji si, že se muselo okno nechat dlouho otevřené než se pára vyvětrala. Proto uvažuji nad odsavačem par.
Ideálně by jsme si poslechli zkušenosti někoho kdo toto řešení má. (ventilátor v koupelně s oknem)
Děkuji TS
Ano, s ventilatorem je to rychlejsi a uzivatelsky privetivejsi. Vetrat oknem v zime je opruz, v mrazech to neni ono. Ventilator mam na casovy spinac a tlacitko u vypinace koupelny.
Ono to je vlastně jednoduché. V zimě otevřete okno,vypustíte teplý vzduch a tím oknem pustíte dovnitř studený. Anebo ventilátorem odsajete páry a otevřenýma,případně netěsnýma dveřma vpustíte teplý vzduch z domu. Vidíte rozdíl? Podle mě není nad čím přemýšlet,ventilátor ano.
Já bych ventilátor doporučoval (mám to tak a mám dobrou zkušenost):
1) Nevím jak pro vás, ale pro mě není moc příjemné na sebe při koupání otevřít okno.
2) Ventilátorem tolik neprochlazujete koupenu, protože vzduch odvádíte a náhradní přichází z bytu (předpokládám zavřené a těsné okno) a do bytu se dostane množstvím malých netěsností, takže netáhne studený vzduch místně.
Ideální by bylo větrání s nuceným přívodem a rekuperací, ale to je cenově jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.