Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit kliku od WC v umakart. jádru?

Od: galusky odpovědí: 7 změna:
Jak vyměnit kliku v umakartových dveřích? Dírka po původním šroubků je vyvyklaná, nový šroubek nedrží. Poraďte prosím. :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

2x

A co takhle tam udělat větší závit, to by nešlo. Běžně se to dělá.*hej*

hodnocení

0x

Nebo novou kliku, pokud to pro vás bude jednodušší...

jabraka*
hodnocení

0x

Namočím sirku do lepidla azamačknu ji do dirky po šroubku.za chvíli tam šroubek našroubuji.Existují kliky z plastu na tyto aplikace,vymění se celkem snadno.

JABRAKA

galusky
hodnocení

0x

Dveře od jádra jsou staré, zrenovovala jsem je tapetou. Klika co tam byla, nefungovala. Koupila jsem novou, viz obrázek níže. V Obi mi jí doporučili, jenže ten díl co se strká skrz dveře je tak o 1 cm delší, než by měl být. Nechce se mi to řezat, protože pak by červík co se vrtá přímo do kliky v klice nedržel. Zavrtával by se do kovu a né do připraveného plastu nebo gumy, která je v klice připravená. Jinak rozměrově sedí. Šroubky pasují přesně na původní rozteč. Jen šroubky, k nové klice jsou menší - užší i kratší, než ty staré co jsem ze dveří vyndala. Tak že pozžiju nápad se sirkou a lepidlem. Dík za rady.

Mám tu novou otázku:

Nevíte, která klika pasuje do umakartových dveří?

díky za odpověďi

Jana

Jak vyměnit kliku od WC v umakart. jádru?

nov
hodnocení

0x

Toto kování spolehlivě pasuje. eben-kovani.cz/...

doplněno 18.11.20 09:36:

kliky-schranky.cz/...

doplněno 18.11.20 09:56:

Já s tím žádný problém neměla, měnila jsem kování u 5 dveří asi před dvěma lety.

Nepasuje,sice je to to samé co původní,ale červik tam nedostanete.Ten zářez v tom kovu je krátký.Musel jsem ho pilkou na železo prodloužit.Pak to bylo ok.Aspoň u mých starých panelákových umakartových dveří.Dělal jsem to před měsícem.

karel556*
hodnocení

0x

použít samořezný vrut do kovu s o něco větším průměru než je původní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]