Nejste přihlášen/a.
já v bojleru nastavuji 1x za týden na min +70°C, tedy na plný ceres..jestli za hodinu to vyhoníš na 70°tak proč ne , 60°C je málo
já používám také jednou týdně maximum 70 stupnu. Po nahrátí mám načasovanou ještě zapnutou cirkulaci na půl hodiny aby se to prohnalo celým potrubím. načasované to je na neděli večer před tím než se jdeme většinou koupat aby se horká voda co nejvíc prohnala i do směšovacích baterií a co nejvíce použila. Aby zbytečně nevychladávala v bojleru bez využití.
Rychlost množení Legionely ale ověřenou nemám.
Bože, ještě se zabývat legionelou! Vy se fakt musíte nudit! Víte, že čím větší má člověk z něčeho strach, tím je větší pravděpodobnost, že se to opravdu stane?
Ono se to zdá srandovní, ale v mém zaměstnání, kde budova je staršího ražení byla ve vodě zjištěna legionela. Dnes se do vody dávkuje dávkovacím čerpadlem nějaké chemikálie na které je lebka se skříženými hnáty... Ale mám poznatek, možná to nesouvisí... Tehdy jsem si trochu víc odřel nohu na holeni... Takový žádný zázrak... Ani mi v podstatě netekla krev... A dostal jsem do toho i přes včasnou desinfekci zánět... Trvalo to cca 3 měsíce, 8x jsem byl na chirurgii... Z toho cca 3x řezali... Nic nepomáhalo, vyzkoušeno x druhů léků, mastí... Celkem to bylo dost nepříjemné... Lékaři kroutili hlavou, zda nemám třeba i cukrovku... Nemám.. A pak se objevilo to, že ve vodě je legionela ... Má to souvislost? Nebo nemá?
Nemá to souvislost. Legionella pneumophila postihuje převážně dýchací cesty a její projev je podobný zápalu plic.
A mimochodem, voda se nemusí pít, aby se člověk nakazil, ale stačí vdýchnout ve sprše "aerosol" z rozstřikující se vody.
Jinak ale dělám v oboru ZTI 30 let a tuto bakterii jsem nikdy "nepotkal"..
Ano, ona objektivně existuje, ale pro většinu lidí není nebezpečná (nejvíce pro starší a oslabené nebo nemocné jedince).
Ale novináři občas potřebují o něčem psát.
Tak ony se údaje o přesné teplotě trochu podle zdrojů liší, ale již teplota 55°C legionellu ničí. Nejlépe se legionelle daří v teplotě 30- 40°C, tj nejhorší jsou např chaty , kdy se vypne bojler a 14 dní není opětovně zahřátý, nebo vedení studené vody, které není izolováno a v letním období se voda ohřeje a nejlépe dlouho "stojí".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.