Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl nalepit izolační folie na okna?

Od: kas odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám chalupu, ve které jsou původní dřevěná okna (jedno okno, 2 skla, mezi skly žaluzie). Těsnění oken samozřejmě není ideální. Nemáte někdo zkušenosti s lepením termoizolačních folií na okna? Může to mít nějaký vliv na zlepšení izolačních schopností, bude to držet? Investovat do nových oken mi přijde zbytečně nákladné, byť se mu člověk v budoucnu nevyhne. Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Tyhle fólie nejsou ani tak izolační, jako spíš reflexní. Smysl to má, ale je nutno počítat s tím, že čím víc tepelného záření odrazí, tím méně světla do místnosti vstoupí. Porovnej zde: carleon.cz/...

hodnocení

1x
Pokud jsou okna vcelku zachovalá, popřemýšlel bych o nějaký rekonstrukci.
Samozřejmě obrousit až na čisté dřevo, trošku přefalcovat, udělat drážky na těsnění, pořádně natřít a hlavně do venkovních křídel dát dvojsklo.

hodnocení

0x

Nepomůže. "...byť se mu člověk v budoucnu nevyhne..." to je dobrá informace, začněte sbírat informace a cenu u 10 výrobců, na jaře se do toho pustíte.

jendad
hodnocení

0x

Záleží jak často na té chalupě jste? Jaký zdroj topení používáte . Pokuď nějakým dřevem z lesa , tak se vám nikdy nová okna nevrátí . Tudíž koupit nalepovací těsnění a dát ho tam nové . Folie vám to samozřejmě zatěsní , ale nebude se vám pod těmi foliemi potom rosit a plesnivět? Je to přece jen chalupa a při nízkých teplotách roste vlhkost.

pod těmi foliemi potom rosit a plesnivět?
Fólie se nalepí jen na sklo, takže nemůže pod folii být rosný bod a plesnivět tam.

jendad

Aha. Tak to omluva. Já jsem myslel, že to se lepí na rám a vzniká tak další komora . Pamatuji si to jak to ukazovaly v receptáři , že udělají z okna třísklo :)

OK, Jendo.

kas
hodnocení

Právě nyní se to mezi některými skly zamlžuje, což v mrazech bude logicky znamenat tvorbu ledu mezi skly s následným stékáním vody a zahníváním. Folie myslím jako dočasné řešení. Jedná se o chalupu na horách, tzn. že nejdou některá okna otvírat zase tolik neřeším, jelikož je větším problém zajistit v objektu teplo než chlad.

Na jedné horské chalupě jsem viděl dočasné řešení, přidán rámeček na okna, který byl zabalen do strečové fólie. Světlo prošlo, vidět sice nebylo, ale zlepšila se pohoda. Rám byl o něco větší, nežli okno, připevnil se na stěnu boudy.

jenda2*
hodnocení

0x

Jsou 2 typy izolačních fólií. jedny se lepí přímo na sklo, ty jsou k ničemu, pro odraz slunečního záření jsou speciální typy a je to na léto.

Pak od 3M je fólie, která se lepí na vnitřní rám okna a vytváří 3 sklo. Je čirá i jiného zbarvení a hermetická vzduchová mezera odstraňuje problém rosení studeného 2 skla. Pak není potřeba více topit, což tady sem tam někdo radí a to jaksi postrádá smysl veškerého snažení.

kas
hodnocení

3M folie - můžete mi poslat nějaký odkaz?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]