Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhkost v koutě

Od: geek* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, vsimam si vlhkosti viz foto. Proč je to jen v jednom rohu za dveřmi vedoucím ven? Značí to něco? krom vlhka Teda...
Vlhkost v koutě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To vypadá jako by spodní část zdi byl např kamenný sokl a zeď promrzá. Při zvýšené relativní vlhkosti dochází ke kondenzaci. Ale vzhledem k intenzitě zamokření to vypadá na např tekoucí vodu kolem venkovní zdi / pokud tam není např poškozená, přicpaná - trubka vody či kanalizace/ a v tomto místě je tato voda zablokována. Měl jsem kdysi u starého baráku v jednom místě vlhkou zeď a našel jsem pod povrchem terénu velký kámen. Tento jsem vykopal a zeď je suchá / dále je pravdou, že jsem celý obvod domu obkopal a oddrenážoval/ .

hodnocení

0x

Svedčí to o tom, že za dveřmi je zima a vedle dveří je tepelný most, pokud tam není trubka...

doplněno 15.11.20 19:21:

Zkuste změřit, jak je silná stěna? Za dveřmi je venkovní chlad?

geek*
hodnocení

stěna je široká 45cm. Jedná se o základ domu (sokl), ten je bohužel podrezana až asi 0,5m nad podlahou a venkovním terénem. Beton navíc nekvalitní a zřejmě vlivem pro řezání drolivy.. . zkrátka starý dům

Na dálku bych řekl, pouze tepelný most.

jabraka*
hodnocení

0x

Mi to připadá,že vlhkost je i na druhé straně dveří,jen je tam větráno při otevření dveří.Asi to bude vzlínající vlhkost,buď zatéká zvenčí dešťovka,nebo zemní vlhkost.Podrobněji zkontrolova,t.

geek*
hodnocení

druhá strana je špinavá od psa, jinak vlhká není. Z venkovní strany není mezi stranami rozdíl - obě dvě jsou stejně zasaženy povětrnostními vlivy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]