Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila při přidání plynu chcípne

Od: jendabenda odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám motorovou pilu Husquarna. Celý čas v pořádku, nedávno řezáno, až včera po nastartování, vypnutí sytiče a pokusu o řezání při přidání plynu se udusí a vypne. Na sytič běží klidně i pár minut v pohodě. Po přidání opět vypne, situace se stále opakuje. Filtry a hadičky čištěny, nic neštělováno (nemám speciální šroubovák - vypadá to že L a H mají speciální hlavičku), beznín čerstvý. Máte nějaké rady co s tím než zkusím servis? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak jestli BĚŽÍ na sytič tak je špatné utěsnění syticove klapky. Mně vsechny 3 Husq na sytič škytnou, ten vyřadím do půlplynu a nastartuji. Na sytič mi pila trvale neběží. Pokud běží na sytič je karburátor chudý, sytič to obohatí a motor běží. No a když se potom sytič vyřadí tak chudost směsi klesne a motor chcípne. Zkusil bych zkontrolovat chod sytiče, samozřejmě jako první vyčistit filtr a vycistit a seřídit karburátor.

caesar*
hodnocení

2x

Měl jsem stejný problém u Stihl 180, byl to totálně zanesený vzduchový filtr, protože jsem jej od doby koupě neměnil ani nečistil. Zkus jej vyprat a nebo kup rovnou nový a uvidíš. Pokud se to tím nevyřeší, nehrabej se do toho, protože pilu pouze rozšteluješ a dej ji přímo do odborného servisu.

hodnocení

0x

To může být cokoliv. I když naleješ nový benzín, vždy tam zůstane trocha starýho a dnešní "ekologický" benzíny jsou pěkný svinstvo co zalepí vše kam se dostanou.

hodnocení

0x

to vypadá na chudou směs-málo benzinu,moc vzduchu.Jestli jste čistil hadičky +sítko v nádrži ,tak ještě karburátor...

jendabenda
hodnocení

Benzín je jistě nový, protože před pár dny jsem normálně řezal, taky novým benzínem. Karbec profouknut. Ještě jsem nenapsal, že na výfuku je dost nespáleného benzínu, vytéká ven. Jo a víčko nádrže čisté pro přisávání vzduchu

nechci být zlej ale určitě tam dáváte směs olejem, né jen čistý benzín? :) Nicméně na šroub "H" ani nešahejte, ten bez otáčkoměru vůbec neseřídíte, naopak zníčíte spíše pilu celou. Vás zajímá tryska L, která řeší bohatost směsi. Ale je to opět lepší řešit servisem. Nestojí to svět si nechat seřídit pilu.

hodnocení

0x

Nemáte náhodou zabrzděnou bezpečnostní brzdu řetězu?

zdravím Miro.

jendabenda
hodnocení

Brzda není zapnutá

Benzín s olejem dle poměru

hodnocení

0x

Ak chcete poradiť,tak napíšte o aký typ píli sa jedná,aká je stará a koľko využívaná. Prefuknutie karburátora neznamená jeho vyčistenie.

karelhamouz

Nejpravděpodobnější je znečištění karburátoru, čištění se dělá takto:

Je to u všech pil podobné

asd1
hodnocení

0x

Nejspíš chudá směs, tj. často přicpané trysky v karburátoru (vivat biosložky) nebo přisávání falešného vzduchu např. přes gufera kliky (vivat "profi" ložiska v plastu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]