Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střecha Satjam-je to dobře provedeno?

Od: ola® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosím pokrývači mi položili na střechu novou krytinu Satjam. Bylo tam celoplošné bednění a na to dali paropropustnou folii a na to latě. Po zkončení díla, jsem našla v garáži, kde měli uskladněny věci ke střeše, velkou roli jakési síťky, cca 1m široké. Tu mi na střechu nedali. Myslíte, že to je problém? Pokrývači mi řekli, že se dává pouze v případě, kdy nejsou latě. Tak, že u mne se nemusí dávat. Je to pravda?

Dále, je toto provedení zprávné?

doplněno 15.11.20 09:41:

Na velkých šikminách (štítech ) byl použit plech v imitaci tašek, na přístavbě, která je pultová, je použit plech rovný falcovaný.

Střecha Satjam-je to dobře provedeno?
Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #2
Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

helin
hodnocení

2x
To napojení vlniteho plechu na ten falcovany mi přijde jako slušná prasárna! Nevím proč konce falcu nesklepali, takhle tam bude zafoukavat sníh a voda. Řemeslo braň se!
ola®
hodnocení

falcovaný plech je podstrčený cca 10 cm, pod tím vlnitým a je tam pod tím vlnitým plechem, takový nějaký těsnící pás, takový pruh, jakoby zateplenoho pásu nějaké slisované hmoty.

A vy ste už niekedy videli novodobého “klampiara” s kladivom? Flexou sa nareže, silikónom zatmelí, (v lepšom prípade) nerez vrutmi s EPDM podložkami prikotví, molitanom dotesní, vyfakturovať a zbohom šáteček.

mili3478*
hodnocení

2x
Dobrý den,ta folie se dava pod fálcovanou krytinu která je přímo na bedneni vytváří tak mikroventilaci odvětrání,není mi ale jasné jakým způsobem bude oplechovány komín když už je kolem něho krytina ,ty falce nesklepali mají na nich krytky tak se to nedělá zřejmě v tom místě bude udělaný nástřih ,proto ty krytky, čím víc silikonu tím horší klempíř asi tak nějak ta stitovka měla být až do konce ,škaredý detail.
ola®
hodnocení

Děkuji, dobře tedy, tu boční (štítovou) lištu, je nechám dodělat, až do konce. A co teď s tím napojením vlnité střechy na tu falcovanou? myslím tím ti mezeru, když nesklepali ty falce? Může to tak být, nebo to musí nějak opravit? jak? nebo čím tu mezeru vyplnit? oni mi tvrdá, že se to tak dělá..., děkuji za rady

Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #4
mili3478*
Ta falcovka měla mít položený falc a na konci pod krytinou měla být zahnutá tzv.vodni drážka aby se vám voda nedostala pod krytinu,jelikož se mi podle fotky zdá že tam jsou na koncích těch falcu přišroubované krytky,falc nepůjde polozit,já bych skontroloval jestli je na konci falcovky vodní drážka zda mi
ve zlomů krytiny neudělali nástřih který zatmelili a přesah falcovky pod krytinu v nejhorším případě do té mezery dodat alespoň klínové těsnění .
ola®
hodnocení

Jak vypadá to klínové těsnění? Nějaký žlutý zhutněný pás tam je, mohlo by to být ono?

mili3478*
Klínové těsnění vám museli dávat ,lepit do štítových závětrných list je to takovy molitan ,který má zabránit zanesení vodních drážek.Nevim zda se nejedna o click systém satjam rapid z fotek jsem to nepoznal,tam se falc nepoklada .
ola®
hodnocení

to bílé na oplechování u komína, je zbytek cihly poprašek po vrtání.

Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #5
Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #6
Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #7
mili3478*
Tady si někdo nevěděl rady s detaily,to oplechování komínů u střešního okna chybí dilatační lišta nad komínem ,oplechování komínů na falcovce je celé špatně,tak se to opravdu nedělá to je na předělání,samorezne šrouby tex se u profilované krytiny v místě u štítu montují do každé vlny,u hřebene a okapů každá druhá vlna ,při napojování dvou tabuli se samorezky taky nedávají do spodní vlny což jsem si všiml na obrázku střešního okna.Rekl bych že tuto práci nedělal klempíř.

hodnocení

0x

Použitie plechu je správne. Ten falcovaný je síce drahší,no princíp spojenia zaručuje,že strecha pri nízkom sklone nebude zatekať a voda nemá žiadnú prekážku v odtekaní. Jednotlivé uchytenie skrutkami je zakryté a nebude okolo nich nikdy zatekať.

ola®
hodnocení

Děkuji, prosím a co ta síťka?

Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #8
Střecha Satjam-je to dobře provedeno? #9

hodnocení

0x
Aký je to presne typ falcovaného plechu? Nie každý je možné pokladať na late.
Vzhľadom na pomerne odfláknutý detail komínu vodorovného napojenia na profilovaný plech i záveternej lišty by som si to overil.
Tá rohož sa používa u falcovanej krytiny, aby pod ňou vytvorila medzeru, kade môže odvetrávať vodná para pri pokládke na celoplošné bednenie.
Pod laťami by mali byť kontralate orientované kolmo na ne, aby tam vznikla vetraná dutina. Podľa fotky to nepoznám.

Je to SATJAM RAPID

Áno, už vidím. Rapid 510. Keď som to teraz otvoril na lepšom monitore, konečne som si všimol 2 prelisy v ploche medzi falcami. Tá sa na laťovanie podľa výrobcu môže dávať.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]