Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Chci své mamince koupit sporák. Doposud měla plynový Mora 1101 (třicet let starý, na plyn i trouba). Nyní se nemohu rozhodnout mezi Electrolux EKK54951OX a Mora K 878 AW. U Electroluxu mě láká katalytický povrch, u Mory zase určitá návaznost na ten stávající. Nemáte někdo aspoň s jedním z nich zkušenost? Který byste si vybrali? Děkuji.
Zapomněla jsi napsat, jestli to bude taky mít kam a do čeho zapojit. Já bych raději volil troubu zvlášť a dvouvařič. Všechny plotýnky stejně nepoužije.
Mám moru, ale moc nadšený z toho nejsem. Sice už má pár let, ale těsnění trouby se utrhlo ještě v záruce. Poslali nové, ale dvířka uvnitř začínají rezivet. Dvojité sklo není utěsněné, takže vlhkost se sráží uvnitř a není jak ho vyleštit. Po záruce odešel termostat, ten jsem měl z jiné trouby, takže výměna samodoma zadara. Taky mřížky na sporáku nejsou rovné, to mi v dnešní době přijde jako dost podstatný nedostatek. Předpokládám že v této cenové relaci to bude u všech značek stejné. Jinak trouba se dá normálně zapnout do zásuvky.
Technická poznámka - maminka s kombinovaným sporákem, respektive elektrickou troubou, souhlasí? Jestli je 30 roků zyvklá na plyn, nemusela by být nadšená.
Máme Moru asi 15 let. Je spolehlivá, trouba elektrická, sporák plyn. Podívejte se na velikost plechů. Sama jsem tehdy zjišťovala a mají rozdíly ve velikostech. Vím, že ty staré plechy nešly do tohoto nového typu, aby se dobře zavírala
dvířka trouby. Jak je to dnes nevím.Možná by maminka musela kupovat nové plechy na pečení.
Nebude to úplně odpověď na vaši otázku, Ale zvažte, pokud je maminka starší indukční varnou desku. A to z bezpečnostního hlediska. Indukce se sama vtipne, když se kastrol dodělá, plyn ne. Na indukci se neuvěřitelně dobře vaří - rychle, bez nadměrného tepla a perfektně snadno se to udržuje. Mamka si taky letos po celoživotním vaření na plynu pořídila indukci ktedy trochu jsme ji přesvědčovali) a nemůže si ji vynachválit. Má téměř 60 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.