Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klozet s bidetovou tryskou

Od: 1jana® odpovědí: 14 změna:

Ze zdravotních důvodů musíme pořídit zvýšenou WC mísu. Na bidet není místo, sprška by se hodila. Původně jsem našla na netu jen jednoduchou spršku s připojením na teplou a studenou vodu. Pak jsem objevila v nabídce přímo zabudovanou trysku v míse. Kdo máte, poradte, jak jste spokojeni. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zopakuji, co jsem napsal 21.12.2018 ve 20:45

Když čtu odpovědi rádců, asi nikdo elektronický bidet nepoužívá a tedy s ním nemá zkušenosti...takže zkušenosti z provozování SAPHO BLOOMING NB/... s dálkovým ovládáním, pořízen v roce 2013 při rekonstrukci panelákové koupelny. Bidet jsme byli nuceni pořídit "ze zdravotních důvodů", mnozí víte, o čem mluvím. Zjišťovali jsme podobně jako tazatel zkušenosti jiných, nic moc jsme se nedozvěděli...někdo byl rezolutně proti, někdo možná, snad...ale nic konkrétního. Nakonec jsme pořídili výše uvedený a nelitujeme...šlo by použít i bez dálkového ovládače, ale...je to mnohem pohodlnější, než někam šátrat vpravo vzadu...u mladých není až takový problém, pro starého, méně pohyblivého, už problém většinou je...pokud chcete nějaké další info, ptejte se...není sice levný, v roce 2013 stál v akci necelých 12k, ale funguje bez jediné závady...a doufám, že bude sloužit i nadále...namontován na závěsném WC JIKA - Lyra Plus, Geberit kombi...ještě ke studené vodě...NE, není to moc příjemné, dávám zahřát na první stupeň...a je to v pohodě
V odkazu původní odpovědi už výrobek není k mání, zde ale je

doplněno 12.11.20 22:38:

Případně, jak píšete, WC mísu přímo se sprškou, funkcemi velmi podobná, jak výše popisuji...zde zvýšené uchycení, prkénko ve výšce 455mm...kolik potřebujete? Jsou různé nástavce, o různé výšce...5,10,15cm...nejlépe by bylo si "pohrát"a namontovat mísu do potřebné výšky...bez dalších nastavců...

hodnocení

Výšku mísy min. 48 cm, už jsem objevila i 50 cm. Vzhledem ke špatné pohyblivosti osoby, navíc i myšlení není vždy takové, jaké by mělo být, potřebuji ovládání co nejjednodušší. A pro mě zase nenáročnou údržbu.

Dívala jsem se na mísu SAPHO Kairo, jediná recenze - nedostatečný oplach mísy, nutnost častého dočišťování štětkou. Jedná se o panelákovou koupelnu, umakart, WC mísa musí být samostatně stojící. Nevím, jak by si poradili mistři odborníci s elektřinou pro bidetové sedátko... Proto jsem uvažovala jen variantu s použitím přívodu teplé a studené vody. Já vím, jde všechno. Jen dnes získat takového šikovného řemeslníka je trochu problém. A mne navíc tlačí čas.

Tak hledám informace a rady...

katerinavaculo
Dobrý den, toto WC jsme si chteli nainstalovat, ale vzhledem k umisteni koupelny v chladne predsini,kde nemame privod teple vody,jsme nakonec museli instalovat beznou WC misu. Zakoupena WC misa s bidetovou sprskou pro pripojeni na studenou i teplou vodu vcetne sedatka na tuto misu nam zustala nevyuzita (SAPHO GARCIA WC zavesne rimless s bidet. sprskou 36,5x52,5 cm a
SAPHO GARCIA WC slim sedatko soft-close).
Pro instalaci do tepleho panelakoveho bytu je vhodna. Pokud byste meli zajem, muzeme vam zakoupenou misu prenechat za polovicni cenu. Napiste na uvedeny e-mail.
hodnocení

Pro "katerinavaculo"

Dík za nabídku, potřebuji samostatně stojící - uvedeno v textu :)

hodnocení

0x

Mám bidetovou spršku jsem spokojen, vedle mám i bidet ten používá jen malá místo umyvadla.Spršku používám v kombinaci s wc.Přijde mi to účinější než bidetové prkýnko.

hodnocení

0x
Původně jsem chtěl něco takového
m.aliexpress.com/...
Ale když to číňan ani po měsíci neposlal, koupil jsem sprsku i z hadicí u Vietnamců za 69 Kč. Teplá voda není vůbec třeba.

Ano s tím mohu souhlasit, stačí studená. Mám jen přídavný set od firmy Sapho. Montoval jsem dodatečně pod záchodové prkénko a na zvýšenou WC mísu. 5cm výšky navíc stačí. Lépe se z mísy vstává. Bidetová sprška má 2 funkce a ovládá se ventilem otočením vlevo nebo vpravo. Stálo to cca 1600 Kč.

Menším problémem je pak údržba. Je to bílý plast , při znečištění zůstává drobná špína v okolí trysek

12.11.20 23:34
Klozet s bidetovou tryskou

Tento model je trochu jiný, má jen jednu trysku

jm
Tento podobný mám a jsem spokojen. Jenom se mi urval čudlík na ovládání a nemůžu sehnat náhradní. Mám tam improvizovaný bastl... A ještě upozorním, že se blbě montovalo sedátko... Nemám kovové úchytky a povoluje se.
m.fr.aliexpress.com/...
Měl jsem objednané přesně tohle. V té době to stálo 18usd i s cestou. Dělá se na jednu i dvě trysky. Ale s tou ruční sprškou jsem spokojený, namířím, kam potřebuji. Napojil jsem to na přívod vody do splachovací nádržky, jen jsem musel koupit ještě průchozí ventil. Ten byl dražší než ta sprška :)

hodnocení

0x
Jinak myslím, že wc mísa by se dala podezdít i ta stávající dle potřeby. Vyšlo by to levněji, přece jenom tam člověk nesedí pořád.
hodnocení

Je sice udržovaná, ale odslouženo má.

Já jen, že není třeba kupovat drahý wc, ale stačí obyčejné a podezdít. Ale je to samozřejmě na vás, co si vyberete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]