Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varná indukční deska Bosh - příkon 3x20A

Od: kk* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zdali můžu koupit tuto varnou indukční desku: datart.cz/... do bytu, kde je hlavní jistič 3x20A. Každý mi tvrdí něco jiného.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

6x

tak podle dokumentace má deska max výkon 4,6kW, což odpovídá proudu 20A, deska se připojuje na 230V, takže jen pro desku je třeba jištění 20A z čehož plyne že hlavní jistič musí být silnější, nebo by vám elektrikář musel pro desku vyčlenit z třífázového přívodu jednu fázi a zapojit to tak v rozvaděči. K desce ale pak nemůžete při plném vytížení nic dalšího spustit, takže třeba varná konvice, pračka sušička a myčka by musely být na jinou fázi.
Ale je tu ještě jedna věc a to je, že je-li hlavní jistič 20A, musí být další jistič o řád slabší tedy 16A a tomu pak odpovídá kabel 3x2,5mm2 a ten se zase nedá zaížit více , jinak vypadne. Takže kompromisní řešení vychází z toho, že nebudete používat všechny desky současně, ale asi tak 2 maximálně 3 desky. nikde v návodu nevidím příkon jedntlivých zˇon.
Takže asi tak to vidím já.

A ano je výhodnější deska na 3 fáze viz předřečník..

hodnocení

3x
Vyhodnejsi je koupit desku na 400v. Pokud ovsech mate dotazeny kavel pro tyto desky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]