Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlady

Od: lee* odpovědí: 7 změna:
Dělám rekonstrukci na chalupě, přízemní, jaké překlady mám koupit nebo jak to mám udělat, mám obvodové zdivo bloky průměr 25 cm a potřebuji dát dveře balkonové. Světlost je 170 cm. Jaké překlady mám použít? Místo včetně překladu tam mám 40 cm, pak už je vazba střechy. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na balkonové dveře budete potřebovat světlost 2050-2250 mm! Pokud tedy víte, o čem píšete. Průměr zdiva?

Abychom si rozuměli, světlost, neboli světlá výška otvoru je vzdálenost od podlahy po spodní líc překladu. Takže 170 cm budete mít opravdu málo, jedině že by jste byl hobbit.

Pokud jste měl na mysli šířku, pak můžete i variantnmě použít dvojici ocelových překladů např. I140, U140, HEB140 a podobně. Při použití Ytong překladů je nejprve třeba posoudit vhodnost použití nosného nebo nenosného typu překladu.

krtek6
hodnocení

0x

No já bych si pozval statika...nebo to skončí "fiatem"

krtku, fakt to musí posoudit statik? Vždyť tam bude překlad, třeba 25cm a pak jen 15 cm dozdít.

(Místo včetně překladu tam mám 40 cm )

krtek6

;) no psal to tak, že to z toho tak vyznělo...samozřejmě, že na balkonovy dveře 1,7m je překlad +0,20cm na každou stranu

Krtku, díky, tazatel tady asi již není.

hodnocení

0x

...obvodové zdivo bloky průměr asi myslíte silné 25 cm...

Ještě sdělte, jaké to jsou bloky, z čeho jsou vyrobené.

YTONG nosný překlad NOP 2000 x249x 250 mm, ***ale je dost krátké

YTONG nosný překlad NOP 2250 x249x 250 mm

PORFIX překlad nosný 2100x250x125 mm s okem***2ks

Keramický překlad KP7 225 x23,8x7,1 cm ***2-3ks

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]