Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypnout kotel Tatramat?

Od: zlatag odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, odjela jsem z pronajatého bytu k rodičům, po dobu nepřítomnosti jsem chtěla vypnout bojler Tatramat. Žádné tlačítko ani páčka tam není. Pochopila jsem,že mám dát tedy otočné kolečko snad doleva na úplné minimum (nafotila jsem to, fotečky sem za chvíli vložím). Udělala jsem to správně? Děkuji *srdce*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U bojlerů je časté řešení hl. vypínač na zdi "sporáková kombinace",

Jinak shoď jistič bojleru.

google.cz/...

zlatatg
Na zdi nic není.
patronka*

@gumidek - sporáková kombinace na jednu fázi? To neznám :(

Jsou tam tři kontakty. Zapojí se krajní a vypínač pak odpíná Nulák a Fázi dvoupólově, tak jak požaduje norma spotřebičů.

Ale vyloženě povinné pro bojlery není.

patronka*
hodnocení

0x

Pro boiler by měl být samostatný jistič, tak ten dát dolů, do polohy vypnuto. Je jednofázový.

doplněno 09.11.20 02:46:

Nejspíš se nestane vůbec nic, pokud je boiler plný vody a když nemá žádný odběr, voda v něm bude pomalu chladnout. Boiler má důkladnou tepelnou izolaci, nejspíš ani nesepne. :)

zlatag
Aha,jistic jsem nevypla.A stane se něco?Jsem 400 km pryč

Nestane,klid. Termostat jsi dala na minimum. Na tzv. protizámrz. Bojler tedy zapne jen, když by byla teplota vody 5stupC a méně.

Hlavně jestli je plný vody.

Teče normálně teplá? (tedy po puštění kohoutku teplé, zda vůbec teče a je jedno zda teplá či studená). Přes teplou stranu kohoutku protéká voda bojlerem a na to se ptám. Musí být plný vody, pokud je v provozu (i na tom minimu při otočení na minimum).

To je podmínka.

zlatag
hodnocení

0x
Tady jsou fotky,bojler ani nemá typové označení
Jak vypnout kotel Tatramat?
Jak vypnout kotel Tatramat? #2

Má typové označení. Zezadu na šedém štítku. Pravděpodobně EOV 80?

zbozi.cz/...

Tak minimum je 30C

hodnocení

0x

Otočit kolečkem na minimum, nebude se ohřívat.

Lepší se, shodit jistič.

zlatag

dekuji.uz jsem ctyri sta km od bytu - takze ale nic se zrejme nestane,kdyz neni jistic vypnut?nevim ani ktery to je,nikdo mi to neukzal,zadny technik ze spravy domu neni ani pritomen,ani me neinsruoval - dekuji vsem tady za rady,cenim si toho

Nemusí být jistič vypnut, stačí to kolečko jen otočit na minumium.

Takto to stačí.

zlatag
09.11.20 12:24
Děkuji

Velmi vzácné, když tazatel několikrát poděkuje.

Děkuji za poděkování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]