Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventil na topení teče

Od: koucka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Mám na domácím plynovém topení tento ventil - přiložené foto ventilu. Je to na posledním radiátoru a z ovdušnovacího ventilu kape voda. Kapka každých 25 vteřin.. Co mám dělat? Stále do kotle musím připouštět vodu.

Děkuji, koučka

Ventil na topení teče

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Máte dělat zavolat topenáře, který ten odvzdušňovací ventil vymění.

koucka*
hodnocení

DĚKUJU, dá se to vyměnit i ted v zimě, když je topení v chodu? Dívala jsem se na net a takový ventil jsem nenašla, abych znytečně neplatila, když bych si mohla ušetřit třeba zbytečné návštěvy. díky

Pokud má instalatér zamrazovací sadu-přístroj, potom dokáže odstavit tento jediný radiátor bez vypouštění systému...a ventil vyměnit.

Taky záleží na umístění radiátoru v baráku. Pokud je třeba v patře a nic už nad ním není, stačí upustit jen tlak v topení a může se vyměňovat.
koucka*
hodnocení

ještě jednou děkuju. Bydlím v posledním patře 4patrového domu a každý máme ve svém bytě vlastní plynové topení. Nade mnou už je jen rovná střecha.

Zkušený topenář si s tím poradí i při provozu. Odvzdušňováky mívají dvě velikosti závitu, topenář to pozná.

hodnocení

2x

Tu blbost vyšroubuj a dej tam tohle:

akoupelnyatopeni.cz/...

akoupelnyatopeni.cz/...

nebo s tímhle klasicky

akoupelnyatopeni.cz/...

Potřebuješ ještě těsnící loctite provázek z teflonu a sikovky.

Nebo topenáře. každopádně na tento kus historie bych nesázel, že příjde topenář a bude to mít. Spíš to mějte vy a po topenáři chtějte jen práci.

Stálým dopouštěním vody dostáváte do systému tuším kyslík a pak některé spoje reagují a korodují rychleji (nebo tak nějak)

doplněno 08.11.20 17:53:

Pokud máte každý své topení (kotel) a máš tam třebas 4 radiátory, tak vypni kotel a nech vychladnout radiátory.

Pak přes nějaký ventil na radiátoru vypusti tlak (vodu) ze systému, aby jsi to mohla vyšroubit ven. Jinak tě to zcáká :-D.

Vyšroubuj to ven až v momentě, kdy z toho voda nepoteče.

koucka*
hodnocení

Vy jste ANDĚL :).

děkuju, kuju, ju :) Eva

hodnocení

0x

Kúpte si nový ventil a pri troche šikovnosti,keď jeden vyskrutkujete a nový hneď na závit pritlačíte a zaskrutkujete vymeníte aj pod tlakom vody v kúreniu. Má gumené tesnenie ako je aj na tom vašom starom.

prodoshop.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]