Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám na domácím plynovém topení tento ventil - přiložené foto ventilu. Je to na posledním radiátoru a z ovdušnovacího ventilu kape voda. Kapka každých 25 vteřin.. Co mám dělat? Stále do kotle musím připouštět vodu.
Děkuji, koučka
DĚKUJU, dá se to vyměnit i ted v zimě, když je topení v chodu? Dívala jsem se na net a takový ventil jsem nenašla, abych znytečně neplatila, když bych si mohla ušetřit třeba zbytečné návštěvy. díky
Pokud má instalatér zamrazovací sadu-přístroj, potom dokáže odstavit tento jediný radiátor bez vypouštění systému...a ventil vyměnit.
ještě jednou děkuju. Bydlím v posledním patře 4patrového domu a každý máme ve svém bytě vlastní plynové topení. Nade mnou už je jen rovná střecha.
Tu blbost vyšroubuj a dej tam tohle:
nebo s tímhle klasicky
Potřebuješ ještě těsnící loctite provázek z teflonu a sikovky.
Nebo topenáře. každopádně na tento kus historie bych nesázel, že příjde topenář a bude to mít. Spíš to mějte vy a po topenáři chtějte jen práci.
Stálým dopouštěním vody dostáváte do systému tuším kyslík a pak některé spoje reagují a korodují rychleji (nebo tak nějak)
Pokud máte každý své topení (kotel) a máš tam třebas 4 radiátory, tak vypni kotel a nech vychladnout radiátory.
Pak přes nějaký ventil na radiátoru vypusti tlak (vodu) ze systému, aby jsi to mohla vyšroubit ven. Jinak tě to zcáká .
Vyšroubuj to ven až v momentě, kdy z toho voda nepoteče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.