Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bublající toaleta a vana

Od: sneaky odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, omlouvám se za nadpis otázky, ale nevím co by to mohlo být. Když jsem se dnes ráno probudil, slyšel jsem hlasité bublání z koupelny. Když jsem vešel byla všude voda, špína a zápach.
Je to panelákový byt v přízemí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ucpaný/přicpaný odpad pod vámi. Pak vše, co jde seshora, vytéká u vás z vany, hajzlíku, umyvadla apod.

Řešením je jen vyčistit průchod odpadu mezi přízemím a sběrným potrubím.

hodnocení

3x

Asi ucpaná odpadní stoupačka a odpad z horních poschodí končí u vás.

sneaky
hodnocení

Aha, říkal jsem si, že vidím nedopalky. Já ani spolubydlící nevyhazujeme cigarety do toalety. Mohu se zeptat co s tím dělat?

Volejte správce a ten by měl zavolat instalatéry. Musí se najít místo, kde to je zacpané a pak zprůchodnit.

hodnocení

0x

Buď nevhodně provedené připojení vaší koupelny do hlavní stoupačky nebo přicpané svislé odpadní potrubí, případně špatně provedené (nebo vůbec neprovedené) odvětrání kanalizace.

V potrubí vznikne podtlak, který vysaje vodní zápachové uzávěrky, a odtud jde potom zápach.

doplněno 08.11.20 12:09:

V tomto případě bude stoupačka ucpaná pod úrovní kde jste připojeni Vy. Toto by mělo řešit SVJ a pozvat instalatéra který provede vyčištění ucpané stopuačky.

Nějak jsem přehlédl tu vodu a špínu vytékající k vám...tak se omlouvám.

martinna*
hodnocení

0x

Sehnat instalatéra - havarijní službu, nebo aspoň půjčit někde péro a protáhnout...třeba to pomůže

hodnocení

0x
A případně do opravy zastavit vodu na hlavním uzávěru pro váš a hlavně byty nad vámi, ať se netopíte...pokud to vůbec neodtéká. A informovat sousedy nad vámi...o havarijním stavu ucpané kanalizace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]