Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škvarky/spečence/ v kotli ekoscroll

Od: lounacek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Zdravím všechny zdejší kotelníky a příznivce automatických kotlů na uhlí. Od této topné sezony topím v aut. kotli zn. ekoscroll economic 25kw. Skamarádil jsem se s ním vcelku rychle,vše mi funguje celkem dobře až na jednu malou drobnost,proto píši sem. Ať dělám co dělám,dělají se mi na hořáku spečence,někdy i větší kusy,které brání plynulému hoření a jsem nucen je pravidelně pohrabáčem odstraňovat. Zkouším nastavení dle výrobce,ubírat výkon ventilátoru,čas přidávání paliva,prostoj...,stále se mi tam tvoří. Už mne napadá pouze jedna věc a to čerstvě narubané uhlí,které není dostatečně vyschlé.Kotel nemám nijak znečištěn,čištění proběhlo po měsíci/jen malá hromádka prachu/. Jsem kotlem nadšený,jen tohle mi radost kazí. Napíše mi někdo svou zkušenost,radu...co s tím?

Děkuji mnohokrát

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jake uhli mate? Ja jsem s tim taky laboroval a nakonec jsem nastavil dle tabulek vyrobce kotel na polovicni vykon a funguje to ok. Prijde mi ze specence se tvori kdyz je vic vzduchu a nebo se popel zacne hromadit u rerorty a nespadava prubezne dolu. Uz to neresim. Vecer prohrabnu a je to. Zalezi celkove jak kotel hori, jak casto pada do utlumu atd.
lounacek
hodnocení

Uhlí mám Ledvice,nebo aspoň jsem si hi objednal. Zda to tak je,to nepoznám. Dovozce mi tam může zamíchat co chce. Postupně ubírám vzduch z 35 na 28% a zlepšení trochu je,ale níž už si to neumím představit. Tak nevím

Dival jsem se do navodu k vasemu kotli a me se moc neosvedcilo carovani s prostojem a zaroven s davkovanim. Nejlepsi je nechat davkovani natvrdo a hybat jen s prostojem. Asi bych zkusil dat davkovani 40 a prostoj 30-40. Plamen musi byt koslavy. Cim vice vzduchu je, tim se plamen zmensujr a blbe to hori. Jak jsem kotel zprovoznoval, tak jsem byl z toho na vetvi. Myslel jsem si ze vic vzduchu ohen rozdmycha a ono to je u uhli spis naopak. Podivejte se na ventilator. Pokud nestaci rozsah regulace, tak jde jeste privrit clona.

aicha*
hodnocení

0x
Sice mám pelety ale vím jedno nesahat do nastavení jako výkon otáčky ventilátoru čas a dávka přiložení atd ,ty specence si myslím jestli to nedělá ventilátor že málo fouká a pak možná i to mokré uhlí ale když přidáte na ventilátoru mohlo by se to zlepšit rozhodnutí je však na vás
aicha*
Ještě mě napadlo že se neotáčí retorta kdyby se točila strusku to udělat nemůže ta by ji rozlámala , koukněte na sestavení hořáku jestli tam není nějaký kamínek nebo něco co brzdí otáčení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]