Nejste přihlášen/a.
Nožaři nedoporučují pro kvalitní nože. Na laciné asi ano. Osobně občas na 40 let staré Solingen nože užívám klasický kaborundum brousek, zakončím sražením hran ocílkou (plus průběžně po řezání). Manželka spokojená.
Karborundum brousek, za korunu kousek. Chce to trochu grif, ale není nic lepšího. Takovýhle zázraky jsou tak na nože od číňana.
Běžně velmi jemný travní brousek,pak ocílka,ale nejlepší byl kámenný brus co jsme měli když jsem byl ještě dítě. byla to litinová vana na 4 nohách s klikou-do vany voda když byli dva ideál-jeden točil klikou a druhý brousil ,šlo i v jednom. Pak byli nože pěkně ostré.
Brusiči o těch udělátkách nahoře, v dotazu,tvrdí že to akorát zmaří nůž,teda ten kvalitní u nekvalitních je to jedno,ony stějně v drtivé většině ženské fláknou nůž s příbory do dřezu a... pak se nemusí brousti.s myčkou nemá zkušenosti ale svůje dva nože bych ani tam nedal-jedině ru=utěrka a max proud vody ne horká ne studená,akorát a pak utěrka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.