Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
všimla jsem si na svém snubáku, že zevnitř mám fleky - jakoby rezavé pod povrchem.
Je to kombinace bílého a žlutého zlata a fleky jsou od spoje směrem do žluté části. Je to jen zevnitř u toho spoje, jinak je prstýnek naprosto v pořádku.
Všimla jsem si toho náhodou po x letech...
Snubní prsteny máme z renomovaného klenotnictví, takže nějakého kočičího zlata či něčeho podobného bych se nebála.
Manžel má stejný a má ho naprosto v pořádku.
Oba dva je nesundáváme, roky prstýnky nosíme, aniž bychom je odkládali, tzn. děláme s nimi absolutně všechno.
Čím to může být?
Díky.
24 karátové zlato obsahuje 99,98 zlata -je tedy nemyslitelné,aby korodovalo.Na snímku nečistota je evidentně způsobena oxidy mědi.Může se také stát.že prsten byl mechanicky upraven a pak zaletován.Pájka může měď obsahovat.
JABRAKA
Na šperky častěji 14kt nebo 18 kt a to bude zlata tak 58%. Nečistota bude způsobena korozí pájky ve spoji bílého a žlutého zlata
Termoaktivní pájka:
mechanické směsi jemného Zn prášku (60-70 %), bezvodé kyseliny borité (11-15 %), mědi (0,2-15 %) a červeného fosforu (3-6 %)
při nahřívání pájeného místa redukčním plamenem probíhá exotermická reakce, při které zinek reaguje s kovem za vzniku slitiny, která taje při nižší teplotě než základní kov pájky
tato pájka velmi dobře smáčí povrch kovů a zatéká do úzkých štěrbin a trhlin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.