Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funguje solarni nabijeni i doma?

Od: axel2 odpovědí: 8 změna:

Dobry den, mam jednu vec na solarni nabijeni, chci se zeptat zda dobiji panel i za oknem, tudiz v interieru domu. Nebo jestli to musi byt vylozene venku - dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

geryw
hodnocení

0x

jestli máš taokvou tu stavebnici, co z ní jde postavit asi 5 autíček, robotů apod., pak to nefunguje nikde. ani mě, ani mým třem přátelům, kteří si ji objednali taky... :)

axel2
hodnocení

Nene, mam solarni venkovni sviceni led. Nejdriv to zkousim doma...

mowla*
hodnocení

0x

Funguje - resp. pokud je ´solár´ funkční, funguje venku i doma, za slunečna i zatažena - jen, samozřejmě, výkon závisí na intenzitě osvitu... Není nutné, aby fotony dopadaly ze Slunce, zdrojem může být i libovolné jiné světlo...

axel2
hodnocení

Ja jsem si rikal, ze se mi to trochu nabilo kdyz jsem mel v pokoji rozviceno...dekuji

pokud je venku temno a svítíte jen doma, tak se to pravděpodobně nedobije, protože při tomto slabém světle není na panelu jeho jmenovité napětí.

Pokud je venku jasno, tak se i doma nabít dá, sice pomaleji, ale nabíjí :)

doplněno 02.12.12 19:22:

a úplně nejlepší je vytáhnout z toho tu AA baterku a nabít v normální nabíječce :)

axel2
hodnocení

mam to na parapetu na okne. Az do dam ven tak snad to bude dobijel lepe. Vymenil jsem v tom i baterii, byla tam 600ah a ted tam mam 2700ah. Tak to mozna bude svitit i dele.

snad mAh ne? ;) a dávat tam větší kapacitu je podle mě zbytečné, pořád to pojede v cyklu "něco se přes den nabije" a "všechno se přes noc vybije". A většinou je nejslabším článkejm právě solární panel, tedy ty čtyři asi 3mm široké panýlečky co tam bývají. Jejich výstupní proud tak akorát pokryje příkon té LEDky, ale nemyslím si že by za den dobil tu 600 mAh beterku doplna :)

akel2

To by pak bylo zbytecne to je pravda. Mozna ta 600mah bude stacit. dekuji za rady. Jeste me zajima jak v tom mrazu to bude fungovat, nebylo to zrovna dvakrat levne. dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]