Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sifon staré litinové vany aneb jak napojit vše do jednoho

Od: petlice odpovědí: 6 změna:

Prosím Vás, já mám problém, že ve staré vaně ve sklepě nemám sifon, voda teče na podlahu do kanálku a ten do hlavního kanálku. Dále předpokládám, že přes základy je již nějaká trubka (pevně v to věřím) a dva metry před barákem mám žumpu č. 2 na "čistou vodu". Tento kanálek je ale nyní vymletý, neboť do vany mám položený odvod z pračky a a často peru. Dneska jsem si všimla, že mi voda teče pod cihly v podlaze, proto bych ráda vanu napojila na odpad. Uvažovala jsem o trubce 50mm, kterou povedu až skrz základy. (Do stejné trubky napojit i dřez a vanu z patra nahoře, neboť ty ústí do stejného kanálku jako vana ve sklepě) ALE! pokusila jsem se k vaně přiložit sifon a on nejde vanou prostrčit, otvor ve vaně je o něco menší. Předpokládám, že postaru se sifon nějak teplem natavil zespodu vany. Jak mám situaci řešit? V otvoru vany jsem si všimla mřížky a žádného šroubku. Nebo mě napadlo něco jako koryto položené pod vanou na zemi se zakončením DN50.

Ráda bych to nějak provizorně vyřešila, ať to podrží třeba ještě tři roky. Tuto kanalizaci nemám nijak odvětranou, prostě voda volně teče kanálky, pak nějakými cihlovými rourami do žumpy, pak trativod přes zahradu.

Moc děkuji!

Sifon staré litinové vany aneb jak napojit vše do jednoho

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dřív tam nebýval šroub ale zespodu byla matice a z devadesáti rocent to nejde povolit bude potřeba uřezat pak vypadne mřížka z vany a pujde tam nasadit nový sifon

hodnocení

0x

To nebude jen sifonem od vany. Vy tam toho máte víc. Často perete a odpad pouštíte přes vanu do žumpy a do trativodu na zahradu? To nebude moc eko.Ve vašem případě bude asi nejlepší si dát pod vanu kus plechového žlabu a svést to do kanálku. O tom, kam to teče pak, raději nechci vědět.

petlice
hodnocení

Takhle jsem dům koupila, vesnice nemá kanalizaci, celá ves je napojená na trativod. Měla jsem v plánu barák obkopat a udělat vše nově včetně nového septiku, ale probíhá změna územního plánu a SŽDC má s pozemky jiné plány. To pozastavilo i projekt čističky v obci. To k vysvětlení,proč řeším provizorně. A já také z toho nemám dobrý pocit, tak aspoň používám bio prací prostředky.
Děkuji za radu, ale moc jste mi nepomohl. Chci vézt skrze stěnu trubku, aspoň metr dlouhou.

hodnocení

0x

Na instalatéra se učni musí 4 roky učit a vy to chcete zvládnoutr za 5 minut! Máte vanu starou 60 let? Tak pod ní žádný sifon nedáte, nebude to kompatibilní. Abych vám pomohl, musel bych být na místě ale pravděpodobně bych asi zkonstatoval, že vana musí pryč a pak to půjde .

petlice
hodnocení

A odkud jste? Vanu můžu vyměnit za jinou. Mám jednu náhradní. No vidíte, to je nápad! Teď ještě sehnat nějakýho instalatéra

Kdyby jste pořádně nafotila, jak to vypadá u vtoku do vany a pod vanou, tak vám lze podat více informací, ale nečekejte, že se vám povede sifon prostrčit dírou vany. To se vám spíš povede projít zdí, než tohle *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]