Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik písku/ cementu na cca 0,3 m3 betonového základu

Od: jana222® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Prosím potřebuju udělat pod kovové venkovní schody pod poslední schod betonový základ.cca 50x40x120.Prosím muže mi někdo poradit kolik budu potřebovat cca písku a kolik cementu?

děkuju

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poměr 1:3, počítáno na lopaty. Kolik je lopat na třetinu kubíku se mi nechce počítat. Byl by to spíš odhad.

Kolego je to jednoduché-1,2,3 písek 4 cement,1,2,3 písek,4 cement...až je míchačka,kolečko,vysypu a dle potřeby míchám dál.Ale i tak to neřeší pro tazatele kolik koupit cemnta a kolik písku.Ale i na toto se dají na netu najít tabulky,výpočty,doporučení!

jinak cca 485kg,je +-skoro půl kubíku písku + 193kg kameniva + 6,6 pytle=7 pytlů po 25kg cementu.

hodnocení

Diesle děkuju.Takže na ten muj rozměr on ten rozmer základu je přesně 60x130x40 je třeba cca 3-3.5 m3 písku a cca 4 pytle cementu po 25kg.dík

jana222® - to je hloupost. Na třetinu kubíku betonu nepotřebujete tři kubíky písku.

diesel® - já neříkám, že je to složité, ale když mám haldu písku a x pytlů cementu, tak to neřeším, namíchám co je potřeba. Nemám potřebu počítat to po lopatách.

hodnocení

Ferax ano máte pravdu. Špatně jsem to napsal.Ale myslel dobře...Takže myslím že přibližně správně je na 0,3-0.3,5 m3 písku cca 4 pytle cementu po 25kg.Díky

hodnocení

0x

Co koupit hotovou pytlovanou směs. Budete potřebovat asi 600kg takže 15 pytlů.

dek.cz/...

hodnocení

0x
Na aspoň trochu solidní beton odhaduju 4 pytle cementu a 0.55 t. písku

hodnocení

Díky pytlovaný nebudu určitě brát.Mám asi kilometr od baráku pískovnu kde mají i drobné stavenbiny včetně cementu atd.Momentálně prodávají jen podnikatelum s živnostákem volal jsem tam ale že mi to dají i soukormě výjmečně.Mužu se otočit víckrát odvezu si to v Pickupu.Ale potřebuju až tam dorazím říct chci cca tolik písku a tolik cementu a hotovo.Samozřejmě přibližně a trochu rezervy.Dají mi to a šmitec nemohu tam jezdit dokupovat.

díky

krtek6

tak drobný stavebniny nemaj pytlovanej beton?...to se divím...

hodnocení

Vy se pořád něčemu divíte..to už jsem si všimnul u více Vašich odpovědí.Já se zase divím že se vůbec obtěžujete odpovídat na něco na co se nikdo neptal...

Až se budu ptát zda menší/drobné stavebniny prodávají pytlovaný beton pak bude Vaše odpoved super a za 1 z hvězdičkou.Bohužel ted jste odpověděl uplně mimo a špatně...

hodnocení

0x

Na jeden kubický metr betonu je zapotřebí cca. 500 kg cementu, což odpovídá dvaceti 25 - kilogramovým pytlům. Dále budeme potřebovat 1450 kg písku a 580 kg štěrku. Přesné složení výsledné betonové směsi však záleží na velikosti drceného kamene nebo jemnosti štěrku do betonu, u cementu pak na jeho čerstvosti.

www.stavebni-vzde/...

pak již jen vydělit...

05.11.20 13:27
hodnocení

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]