Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Prosím potřebuju udělat pod kovové venkovní schody pod poslední schod betonový základ.cca 50x40x120.Prosím muže mi někdo poradit kolik budu potřebovat cca písku a kolik cementu?
děkuju
Poměr 1:3, počítáno na lopaty. Kolik je lopat na třetinu kubíku se mi nechce počítat. Byl by to spíš odhad.
Kolego je to jednoduché-1,2,3 písek 4 cement,1,2,3 písek,4 cement...až je míchačka,kolečko,vysypu a dle potřeby míchám dál.Ale i tak to neřeší pro tazatele kolik koupit cemnta a kolik písku.Ale i na toto se dají na netu najít tabulky,výpočty,doporučení!
diesel® - já neříkám, že je to složité, ale když mám haldu písku a x pytlů cementu, tak to neřeším, namíchám co je potřeba. Nemám potřebu počítat to po lopatách.
Díky pytlovaný nebudu určitě brát.Mám asi kilometr od baráku pískovnu kde mají i drobné stavenbiny včetně cementu atd.Momentálně prodávají jen podnikatelum s živnostákem volal jsem tam ale že mi to dají i soukormě výjmečně.Mužu se otočit víckrát odvezu si to v Pickupu.Ale potřebuju až tam dorazím říct chci cca tolik písku a tolik cementu a hotovo.Samozřejmě přibližně a trochu rezervy.Dají mi to a šmitec nemohu tam jezdit dokupovat.
díky
Vy se pořád něčemu divíte..to už jsem si všimnul u více Vašich odpovědí.Já se zase divím že se vůbec obtěžujete odpovídat na něco na co se nikdo neptal...
Až se budu ptát zda menší/drobné stavebniny prodávají pytlovaný beton pak bude Vaše odpoved super a za 1 z hvězdičkou.Bohužel ted jste odpověděl uplně mimo a špatně...
Na jeden kubický metr betonu je zapotřebí cca. 500 kg cementu, což odpovídá dvaceti 25 - kilogramovým pytlům. Dále budeme potřebovat 1450 kg písku a 580 kg štěrku. Přesné složení výsledné betonové směsi však záleží na velikosti drceného kamene nebo jemnosti štěrku do betonu, u cementu pak na jeho čerstvosti.
pak již jen vydělit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.