Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
stavební firma takto provedla zateplení soklu, potřeboval bych vědět Váš názor na správnost provedení.
Sokl bude natažený marmolitem a k němu se budou dávat betónové dlaždice 50x50
Děkuji za odpovědi
Vám se asi nelíbí ty mokré fleky na lepidle. Ale to je normální, páč na šedé barvě je vidět vhkost hodně.
Marmolit se nedává až pod terén, ale od terénu, u Vás od dlažby, nahoru.
Já to vidím jako dobré dílo.
Ještě doplním fotky...nepoužili žádnou nopku a sokl izoluje pouze 10cm směrem dolu do země od horní hrany základové desky... dlaždice a zámkovka bude usazená ve výšce dveří ... nelíbí se mi to 10cm zateplení základové desky
Nopovka není třeba, izolace základu by měla být dle projektu, nebo dle domluvy. Já doporučuji minimálně 60cm od úrovně vnitřní podlahy.
Pokud je to severní oblast s většími mrazy, tak 80cm. Máte v podlaze izolant?
Na horním druhém obrázku, jak jsou zelené šipky, je tam na hraně lišta s okapničkou?
Projekt nemám, kupuji hotový dům...(včera jsem si vyžádal jsem řezy zateplení s celkovou dokumentací)...okapnička je zabudovaná nad soklem...celková výška podlahy je 20 cm - místnosti mají polystyren 14 cm v garáži je 10cm...zbytek je polosuchý beton... místnosti mají podlahové topení
Je to málo..
Milane nerozumim, doporučuješ minimálně 60 cm, je to 30 a píšeš že v pohodě? To je o polovinu míň než tvoje minimum... Co platí, 30 nebo 60?
Bude tepelný most z promrzlé hlíny spodem pod krátkou izolací a zdí nahoru nad podlahu, tj. chladné místo v místnosti dole těsně u podlahy..
Jak je to v projektu? Dodrželi - nedodrželi? Tyhle zásadní věci je třeba řešit předem a ne až to udělaj...
asd,
30cm od základové desky, + 14 cm v podlaze. = 44cm. je to méně než 60cm, ale co s tím. Když byli mrazy -15 až -10 °C, alespoň 14 dní, ale dnešní mrazy již moc ne.
Podkopat a vkládat tam 15cm? Proto jsem napsal, že je to OK, páč nic jiného se s tím nedá dělat. Někdo ani to nedá...
Problém tazatele byl ale úplně jiný.
Píše 10 cm pod horní hranu desky.. Tam nechybí proužek ale půl metru...
Dodělat to teď pořádně je výrazně jednodušší než potom a nechat to tak... Navíc tam má být XPS a nopovka jako ochrana izolace. Pochybuju že takhle to je v projektu.. Nechal bych je to předělat, po "německým" způsobu - má to být 15 cm, je to 13 = žádný "to je v pohodě šéfe", ale vybourat a znova.
čtu znova Váš a jeho text, asi jsem pochopil popis jinak, že od desky dolů 10cm začína XPS, asi 30cm. Lepší je to vidět vždy v řezu.
Pokud má od desky dolů opravdu jen 10cm, tak to je opravdu málo, ale to musí řešit s tím, s kým se dohohl, že to bude tak a tak.
Asi jo, 10 cm myslí tloušťku izolace, takže pod horní hranu desky to je tak těch 30 cm... Lepší jak drátem do oka, ale i tak bych uvažoval odkopnout to a přidat dalších 30, oběhnout barák s krumpáčem zas tolik práce neni, zaplatí se to na energiích..
Mmch. už mrzne, tak dělat venku je prasárna. Lepidlo zvenku na polystyrenu promrzne za dvě hodiny... Tady ráno bylo -5
Dostal jsem od stavitele projek, kde je jasně dáno, že soklová izolace má být 25cm dolů od horní hrany základové desky.
Nemůžu to osobně změřit, kontaktoval jsem stavební firmu, ať to změří, jaká je skutečnost.
Dle fotek se domnívám - od spodní hrany dveří odečíst 20 cm na podlahu ( 10cm beton+10cm polyš) viz hrana hrana je základová deska... dle ostatních fotek fotek se domnívám, že tam bude 10 -12 cm zatepleného soklu po horní hranu základové desky
projektant dal do projektu 25cm...což je na dnešní dobu asi hodně málo
na sokl je použitý Bachl perimetr polystyren 120mm
Večer jsem provedl měření a opravdu je to pouze zaizolováno 10cm od horní hrany základové desky dolů.
V projektu je 25cm ... co teď s tím ... dolepit ze spodu 15cm proužek... jak to napojit a zaizolovat?
Další problém je, že jsem je nechal v úterý srovnat (přetáhnout) celou fasádu fasádním lepidlem, protože to bylo křivé - někde bylo i na 1m propad 5mm... takže to museli 90% celé fasády znova natáhnout a lepidlem dorovnat...a dnes je čtvrtek večer ... a pánové mají napenetrováno...
ješte jsem dodatečně zjistil, že hydroizolace má být nalepená na dva šáry a ona je pouze na šár a půl = místo 50 cm jen 35 cm
To nemáš stavební dozor? Ten by to měl zjistit a nepustit stavbu dál...
Němci jedou podle detailního projektu, když to nesedí tak jsou nekompromisní = vybourat a udělat znova, bez ohledu na to co nato postavili dál. Když by zjistili vadnou základovou desku tak klidně zbourat celý a znova.. Tady firmy mlží, cukaj se jak to jde a pořadavek na kvallitu berou jako šikanu = záleží jak dobře máš sepsanou smlouvu.. Firma taky může sebrat zálohu a zmizet...
Je třeba je hlídat, když šidí jedno tak se dá čekat že to oj...ou celý...
Osobně - to co je blbě bych je nechal předělat, a dusno by měl i stavební dozor, ten bych rovnou vyměnil - tohle je vidět už zdálky když jde ke stavbě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.