Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych řezat hliníkový jekl na co nejpřesnější řez. Dosud jsem si vystačil s flexou, ale potřeboval bych větší přesnost. Jak úhel tak aby i výsledný rozměr byl max +/-1mm. Co mi na to poradíte?
Max rozměr jeklu 30x30mm, min 15x15mm. Představoval bych si lepší hobby třídu.
Díky
jj, pokosová pila mě napadla jako první. Jaký kotouč se používá pro co nejjemnější řez na hliník? díky
Specialka na hlinik (s SK platky). Pokud se omylem rizne profil o 1mm delsi, neni problem ho pouzit i jako brusny (roztocim pilu, prirazim k ni profil a pilu "zvednu z rezu". Rez je stale cisty, ostry a pila mi nijak nenafackuje.
držák ne, chci něco víc... Pásová pila je zajímavá, tu jsem zatím u nikoho neviděl při práci. Takhle od oka mi přijde, že bych možná řezal přesněji než s pokosovou?
tak ona je to prakticky "pokosovka na železo"...když se zeptáš zámečníků tak oni jinak přesně ani neřežou...mě dokonce zámečník říkal, že ten držák do flexy to je prostě nouzovka do garáže...na profi práci jedině kovovou pásovku...druhá věc je kdo má kolik místa a jestli se mu to vyplatí do toho investovat, skladovat atd. než to fiknout flexou
Hliník narežete kdejakou pokosovou kotúčovou pilou primárne pre drevo. Pravdepodobne si vystačíte aj s pôvodným kotúčom, ktorý k nim dodávajú, prípadne použite nejaký s jemnými zubmi. Nedávno som rezal hliníkové parapety a šlo to ako po masle. Akurát pozor na špony, bez poriadneho odsávania si s nimi za*** celú dielňu a oproti dreveným trieskam sú ostré...
Pokosou pilu zatím nemám, vystačil jsem si s maflem. Už párkrát by se hodila, ale na běžný kotouč na dřevo bych to neviděl. To bych se bál, že mi to v nejblbějším okamžiku odskočí...
Až sa dostanem do dielne, pozriem, čo tam vlastne mám. Ale bude to nejaký obyč. univerzál drevo (priečny rez) / plast / hliník... Nič mi neskákalo, išlo to vždy veľmi pekne. Samozrejme sú aj kotúče špeciálne na hliník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.