Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrá stěna jaká barva

Od: pavelka* odpovědí: 9 změna:

Zdravíčko, prosím podělte se o svůj názor.

Mám prostor kde chci vybudovat sklad materiálu - bude sem chodit i zákazník, bohužel tento barák je cca 150 let strarý a vlhkost stěn vysoká, na podzim jsem místnost vyvápnil a dnes jsou na stěnách zase "rezavé" mapy.

Poradíte mi jakou barvou místnost vymalovat? Řešit vlhkost (podřezávání atd nechc)i - barák půjde za cca 2 roky zbourat)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žádnou, nebo rezavou

hodnocení

2x

Z takové zdi každá barva opadá. Znovu to vyvápni, pokud se ti chce.

hodnocení

2x

Nic, nebo namalovat něčím levným bílým, jakmile vylezou fleky, tak opět, buď nic, nebo něco levného. Tipuji že na 2 roky to bude asi tak 5-6x malovat, nebo stále nic nedělat.

jabraka*
hodnocení

1x

Před lety jsem stěnu chodby,kde zvenčí byla navezená zemina,a stěna byla astále mokrá,/nechtěli odkopávat zeď zvenčí,i když jsem je o tom jako jediném opatření přesvědčoval,pak jsme udělali obklad stěny sádrokartonem s mezerou a provětráváním.Sádroš jsem našrouboval na hmoždinky,s distancí víčky PET.Dole otvory se síťkou nahoře mezera.Po roce je stěna naprosto čistá a suchá.Doporučil jsem i dostatečné topení v tomto prostoru

JABRAKA

Takže byla vlhká zeď překryta s mezerou sádrošem? To tam za ty leta nenaroste plýseň?

re4zon
Jestli se tam udelal kominovy efekt a vlhky vzduch sel nekam do pryc, tak to mohlo byt i lepsi nez bez toho. Ale jako univerzalni radu bych to rozhodne nedoporucil, to bude fungovat tak v desetine pripadu.

Rok to vydrží, i dva ale po deseti letech se to vlhkostí samo rozloží .

Mě by zajímalo, odkud se bere suchý vzduch a kam odchází ten vlhký.

pavelka*
hodnocení

Děkuji za názory, vyvápním to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]