Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní dům mobilheim celoročně?

Od: karelkucera odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám dotaz zda má někdo zkušenosti s bydlením v mobilheimu celoročně. Mám obavy zda při zakoupení za cca 250tis nekoupí člověk spíše zříceninu ve které se nebude dát bydlet a bude nutné komplet vybavit opravit vnitřek a do toho investovat ještě do zateplení a oprav zvenku, plus přípojky (nedokáži si představit kolik by stálo dopojení energeií od cca 30m vzdáleného domu). Mám obavy aby v tom člověk nezahučel pak třeba místo 300tis tak třeba 500tis...

Druhý dotaz zní zda existuje nějaké bydlení poříditelné za 300tis kde by člověk mohl bydlet celoročně?

Děkuji za názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kamarád koupil za 300? 370? tisíc,na celoroční už tam bydlí 6?7? rokem.Upravil si to dle svého,postupně vyměnil části interiéru (sedačka,topení...)pak zateplení, a střechu nad.

Největší problém byl s ČEZ-em,když žádal o zřízení přípojky-odběrného místa-měl jej postaven pod sítí VN takže musel přestěhovat =zbourat komín a nově vyzdít,Ostatní věci moc neřeší.Topení v krbovkách, když vaří tak na plynu (lahve) vodu na vaření a pití si vozí v kanistru z Křemešníku ,vedle bydlí dcera takže koupání u ní nebo v práci,dtto praní.WC chemické.

Pokud vezmu v potaz nejnutnější finance, tak do interiéru,exteriér=zateplení komplet + komín; krbovky;rozvaděč a připojení ;k tomu "pergola (zastřešení ) .odhaduji cca 100-150? tisíc.Takže hrubým odhadem se vyšel do 600 000kč.Ale jen tak mimo soutěž-pochybuji ,že jiné bydlení (vlastní=koupě bytu,domečku,postavení svého)vyjde levněji.

doplněno 02.11.20 13:07:

Kupoval v Mackovicích (kousek od ZN na brno)

hodnocení

0x

Tři vteřiny a je to. To by mohl zvládnout každý.

karelkucera
hodnocení

Já se ptám ale na reálný názor člověka co s tím má třeba zkušenost, je jasný že firma která je prodává to vychválí do nebes jak v tom v zimě třeba se i teplo samo vytváří a vlétě se sám chladí... Googlit umím taky.

id
hodnocení

0x

Už máte požehnání stavebního úřadu, že vám toto stavbu povolí trvale zaparkovat a připojit na sítě?

hodnocení

0x

Já bych šel rovnou za firmou, aby mi sdělili, kam prodali, abych se tam šel podívat a poptat. Páč já Vám sdělím, že zde se můžete jít podívat a poptat, jak se jim líbí a co do toho museli dát.

mapy.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Viděli jste POLICII MODRAVA?

V tomto seriálu je hlavní herecká postava pokaždé na návštěvě u tety v domku (je to samota v obci Srní,na Hrádkách .Majitelka před dvěma lety zemřela,nový majitel chalupu bohužel zboural a postavil na louce Mobilheim.Oplotil a bydlí tam,jen na obec podal oznámení,že tam bydlí.Vyměřili mu jen povinnost platit za likvidaci odpadů.Filmy už se tam nenatáčejí,kuchyňka z této nemovitosti je zbudována na Barandově.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]