Nejste přihlášen/a.
Ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenosti se špatně osazenou troubou - byla mi zhotovena kuchyňská linka, do které řemeslníci dali vestavnou troubu. Z mého pohledu laika však není správně umístěna, v podstatě je umístěna níže pod pracovní deskou asi o cca 1,2cm a dole tak o stejný rozměr nelícuje se sousední skříňkou a spodní zásuvka tak přečnívá. Kromě estetického hlediska by mě hlavně zajímalo, zda u takto osazené trouby může mít díra mezi digestoří a deskou také vliv na její funkčnost, např. zanášení prachem apod.a následné ničení nového spotřebiče. Přikládám fotografie. Reklamaci jsem samozřejmě podala, zatím čekám na vyjádření.
Jen taková rychlá myšlenka - možná ji ani jinak dát nemohli. Máte tam plynovou varnou desku a jestli museli dodržet minimální vzdálenost od této desky při montáži trouby,bylo by to jasné. Ale nemontuji kuchyně, jen mě to napadlo
Odfláknutá práce. Reklamace je naprosto ne místě. Ovšem náprava je velmi jednoduchá - vysunout troubu, na dosedací plochy nalepit lišty o tlošťce 1,2 cm a pak troubu zasunout zpět. Pochopitelně za dodržení všech bezpečnostních opatření - odpojení od elektřiny především!
Mezera nemá na funkci podstatný vliv. Ovšem digestoř je někde úplně jinde, cca 60 - 80cm nad varnou deskou. Spletla jste digestoř a kuchyňskou pracovní desku.
@ajvn: Něco na tom je. Ovšem jak varné desky, tak i vestavné trouby by měly počítat s obvyklou tloušťkou pracovní desky, jinak by takhle umístěné vestavné trouby musely být prakticky všude, kde je plynová varná deska. A to nejsou!
děkuji za odpověď .. jj, deska mělo být napsáno, ne digestoř .. s tou mám ale také potíže, dvířka nad ní při otevírání drhnou, takže to bohužel řeším také
a ještě dotaz, pokud spraví vestavění trouby, co se zásuvkou pod ní, tam se budou muset asi převrtat pojezdy a dát ji také výš, aby lícoval spodek s ostatními skříňkami, že?
Záleží na konstrukci zásuvky. Pokud je součástí trouby (měla by být), pak půjde automaticky s troubou. Pokud je montovaná extra do "skříňky" (neměla by být), pak nezbyde, než ji "převrtat" a zvednout.
Pokud vám to budou opravovat, tak si pohlídejte, aby mezera mezi spodní hranou skla dvířek a horní hranou zásuvky na plechy byla 9 mm! Je to zdůrazněno i v montážním návodu a pokud se to nedodrží, jsou dvířka trouby při otevření schopna vylomit upevňovací šroubky trouby ( bohužel vlastní zkušenost ).
a kde to má větrání víte?
no já jen jestli to není tak proto aby netrpěla pracovní deska
Je neuvěřitelný, jak někdo dokáže tohle udělat a ještě se tvářit, že je vše v pořádku.
Problém je v blbě udělaný skříňce na troubu. Pevná příčka pod troubou je prostě nízko.
Opravit to jde přidáním lišt pod troubu a tím ji zvednout výše. Samozřejmě, pak zůstane díra mezi troubou a šupletem. Takže převrtat nikoliv pojezdy alébrž předek šuplete.
Kdyby jsi chtěla být protivná, tak ať si bednu odvezou a přivezou novou, udělanou tak jak má být.
Všechno si napřed nafoť, sepiš ať na něco nezapomeneš. U tohodle nemusíš čekat na vyjádření, to chce zvednout telefon a být hodně nepříjemný, a ať montážníci okamžitě přijedou to opravit.
děkuji .. bohužel firmu ani řemeslníka jsem si nevybrala sama , ale ÚMČ který provádí plošně modernizaci obecních bytů, takže naráz řemeslníci pracují např na 30ti bytech naráz a bohužel takto to pak vypadá, protože nestíhají a tlačí je termíny .. takže nahánění řemeslníků, stavebního dorozu, technického dozoru a jejich asistentů už mám za sebou, kdy ústní sliby, že se na to někdo přijde podívat už mám za sebou a na telefonáty nebo sms dostávám zřídkakdy zpětnou vazbu .. šílenost ! .. takže mailem ofic podání reklamace už je jen další krok .. stejně odfláknuté je umístění vodovodní baterie v koupelně, kdy je pod rozetou viditelná díra apod. ..
Šuplík pod troubou si tedy budu muset také pečlivě ohlídat
Vrchná medzera, ktorú tam máte môže byť naozaj požadovaná výrobcom trúby alebo varnej dosky - pozrite do návodu. Občas ju výrobca spotrebiča požaduje pri kombinácii s "neznámym" spotrebičom. Napr. varná doska Mora, trúba trebárs AEG...
Spodné čielko ale v tom prípade mal výrobca vyrobiť užšie, aby jeho spodná hrana lícovala s ostatnými.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.